Együtt: Menekültekkel riogatás helyett valódi lépéseket a nőkkel szembeni erőszak ellen!

0

Hajdu Nóra az Együtt politikusa közleményt adott ki, hogy ezt már nem kenheti a menekültekre Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök helyettes!

Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke felháborítónak tartja, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyarok által elkövetett szexuális zaklatásos eseteket is menekültek elleni gyűlöletkeltéssel próbálja elterelni. Azonban nem másíthatja meg a tényt, hogy ezt nem ők követik el! Itt az ideje, hogy az Isztambuli Egyezményt a kormány a magyar jogrendbe illessze, így végre Magyarországon is látványosan csökkenjen a nők elleni és családon belüli erőszak.
A Magyar Nemzet arról kérdezte Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét, hogy az elmúlt napokban világot látott szexuális zaklatásos esetek után indít-e a kormány felvilágosító kampányt az ilyen ügyek elkerülése érdekében. Semjén erre úgy reagált, hogy “az a helyzet, hogy ezek el fognak törpülni amellett, amikor majd iszlám tömegek lesznek itt”.
Hajdu Nóra szerint a miniszterelnök-helyettes kijelentései jól bizonyítják, hogy Orbán Viktor és macsó kormánya nem tudják és nem is akarják megoldani az ország valódi problémáit. Vérlázító módon nem akarnak fellépni a családon belüli, nők elleni erőszak ellen, ezért próbálják ezt is a menekültekre kenni. Pedig Magyarországon olyan súlyos a nők elleni és családon belüli erőszak, hogy abba hetente egy nő és havonta egy gyermek belehal, ezeket az eseteket pedig nem menekültek követik el.

 

forrás. Hajdu Nóra (Együtt)