Egyre nagyobb sz.rban lehet Orbán

0

Bár megakadtak a tárgyalások de a legújabb hírek szerint, amelyek diplomáciai körökből származnak, viszont nem erősítették meg őket, továbbra is a szocdem csúcsjelölt, Frans Timmermans tűnik a legesélyesebbnek az Európai Bizottság elnöki tisztére. Az Európai Tanács elnöke a bolgár néppárti politikus, Krisztalina Georgieva lehet. Itt érdemes megjegyezni egy körülményt, ami ezt a verziót alátámasztja: a bolgár kormány korábban már kijelentette, hogy a jelenlegi biztosukat, Marija Gabrielt jelölik a következő öt évre is az Európai Bizottság bolgár tagjának.
Politicónak 11 óra előtt egy diplomata már azt mondta, körvonalazódik egy megállapodás, amely szerint Frans Timmermans lesz a bizottsági elnök, Krisztalina Georgieva az Európai Tanács elnöke, Charles Michel vagy Margrethe Vestager liberális csúcsjelölt pedig az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselői posztját kapja.  Szó van arról is, hogy Manfred Weber és Guy Verhofstadt volt liberális frakcióvezető megosztva EP-elnök legyen.
Ez utóbbi forgatókönyv Orbán számára a végitélet lenne!

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!