ÓRIÁSI A BAJ: Tömeges leszerelés lehet a tűzoltóknak – alig többet mint a minimálbért kapják

„ELFOGADHATATLAN, HOGY A KSH ÁLTAL KÖZÖLT ADATOK ALAPJÁN A KÖLTSÉGVETÉSI SZEKTORBAN A KÖZFOGLALKOZTATOTTAK NÉLKÜL SZÁMOLT NETTÓ ÁTLAGKERESET 245 EZER FORINT, UGYANAKKOR EGY TAPASZTALT TŰZOLTÓ ENNEK TÖREDÉKÉT, 160 000 FORINT KÖRÜLI ÖSSZEGET VISZ HAZA”

– hangzik az a közlemény, amelyet vasárnap délután az Országos Sajtószolgálaton keresztül adott ki az Egységes Tűzoltó Szakszervezet. A közlemény szerint Magyarország vonulós tűzoltói a napokban kapták meg az az  illetményemelkedésükről szóló 2019-es parancsukat, a helyzet pedig helyzet drámai, egy hét éve a pályán lévő beosztott tűzoltó rendszeres havi illetménye nem éri el a nettó 160000 forintot. Mindezt úgy, hogy a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a hárompilléres életpályamodellből két pillér nem valósult meg.

Az ETSZ szerint azonnali béremelésre van szükség, hogy a szolgálatot ellátó állomány (jellemzően a tűzesetekhez, balesetekhez kivezényelt tűzoltók) ne váltson munkahelyet. „Továbbá az ígért pillérek bevezetése mellett a vonulós Tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelmények miatt korkedvezményes nyugdíjat kell bevezetni” – zárul a közlemény.

forrás

Kapcsolódó cikkek

Kedves fideszes nyugdíjas társaim! Ti sem tudtok bevásárolni a hétvégére?

O.L.K.T.

Dagad az újabb nemzetközi botrány – Orbán megint kihúzta a gyufát!

O.L.K.T.

Győrben igencsak nincsenek rendben a dolgok, de Győr csak a jéghegy csúcsa…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!