Egy rendőr nyílt levele – ami nagy közfelháborodást okozott Magyarországon!

0

Nyílt levelet írt a Zsaruellátó Facebook oldalnak egy rendőr, aki az alábbi sorokat írta.

Az írását változtatás nélkül adjuk közzé.

“Sziasztok!

Szeretném kérni tőletek a névtelenséget. Az alábbi parancsot kaptam, miszerint 2015.június 30-án a bruttó bérem 161.393 forint volt, jelzem úgy, hogy 2016.szeptember 1-én szereltem fel hivatásosként, a BRFK-ra,mint próbaidős őrmester, és ha az emlékezetem nem csal, akkor bruttó 220.000 foritnak írtam alá, abból kaptam 140-145.000 forint körül. Azt nem tudom felfogni, hogy nekem, hogy lehetett 2015-ben 161e forint bruttó bérem, mikor tanuló jogviszonyba voltam, egy szóval érdekes, mivel akkoriban csak nettó 30e forintnyi ösztöndíjat kaptam, és akárhogy számolom, annak sehogyse 161e forint a bruttója. 2019-ben kezdtem a 3-ik évemet, mint hivatásos, és tavaly, illetve tavaly előtt sem volt valós az 5%-os emelés, mivel még kevesebbet is kaptam, mint ami járt volna. Minden nap követem az oldalatokat, és köszönettel tartozom nektek, amit tesztek értünk! Ezer hála nektek! Pacsi!”

És egy másik.

“Kedves Zsaruellátó, kitartó Kollégáim.

A “hatalmas” emelés közhírré tétele után egy újjabb de visszatérő problémával fordulok hozzátok, amit tudnia kell a civil szférában dolgozóknak.

Sok helyen már eddig is vállalható volt a túlmunka, de emberi keretek között, nem úgy mint nálunk rendőröknél.

A mellékelt képen látható, hogy a hány orát töltöttem el a 2018-as évben a szolgálati helyemen, távol a családomtól.

Tudom, erre esküdtem fel, ezt vállaltam, de a család az család!
A családom már elfogadta, hogy 300 km-re kerültem a lakóhelyemtől, és elfogadta, hogy 3 havonta tudok hazamenni, igaz akkor 1 hétre szabadság miatt, azonban ez az 1 hét nem kárpótol távol rokonoktól szülőktől, testvérektől, barátoktól.

A baráti társaságommal eggyütt szervezett programokat rendre én mondom le, túlórára hivatkozva,” mert nincs más”….
Nehezen, de megértik a problémát, mert a munka az munka.

Szeretem amit csinálok, élvezettel kezdtem bele a hivatásba a próbaidőre valló kinevezés után majd a véglegesítés után is.
Első napjaim leirhatatlanok voltak, felvehettem a fegyvert, felvehettem a jóláthatósági átvevőt és felüljettem a TIK-es kocsira, büszkén boldogan és önbizalommal tele kezdtem meg a szolgálatom.
Azonban az évek után egy vidám, pörgős, bulizós srác 4 év szolgálati viszonnnyal a háta mögött, a cég egy befarsult, fáradt, kiégett robotot kreált.

Életem volt a sport a mozgás, de a rengeteg túlóra miatt a sportot elhagyagoltam igy az egészségemet is.
Igaz sokszor nem a testem fárad el, hanem szellemileg merülök ki, mert 1-1 szolgálatban családapának, papnak, jogásznak, orvosnak, béke bírónak kell lenni.

Nem könnyű egy 12 órás szolgálat után (a be és haza járást nem számolva ami alaphangon 30 perc) elmenni még sportolni, úgy hogy így is a párodtól, családodtól és magadtól veszel el időt, majd mánap újra munka.
Sok 20-25 éves kollégát látók, akik vidáman, pörgősen kezdték meg a karrierjüket azoban ugyan olyanná váltak mint én, igaz a remény még kitart mindannyiunknál.

Nem csak én vagyok ezzel a véleménnyen, tudassuk a civil szférában dolgozokkal hogy milyen 12 hónap alatt 14-16 hónapot dolgozni, távol a családtól.
Remélem még több ilyen jellegű posztot fogok látni az oldalon.

Kevés a fizetés, megbecsülés nincs, köszönőmről nem is beszélve, az elvárások viszont az egekben..
Sajnos a parancsnokaink sem fogják fel, hogy járőröktől kezdődik minden, ha mi nem csináljuk akkor először ők fognak a szőnyeg szélén állva bólogatni, azonban az a bizonyos is lefelé folyik….
Remélem ez is elgondolkodtató tény lesz a civil emberek számára, és remélem hogy a több ilyen jellegű beküldött kép láttán hamarosan egy jobb élet kezdődik.

Kitartok, várva egy jobb életre, mert szeretem amit csinálok, azonban a cég rosz irányba halad, főleg az utóbbi fél évet figyelembe véve.

Rajtatok keresztül merünk, igaz név nélkül, mert sajnos ezt igy kell, de köszönjük hogy vagytok.

Szálljon messzire a szavunk!

Köszönöm hogy vagytok!:)

Köszönöm szépen !!”

olkt.hu/Facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!