Egy magyar ember kálváriája a változó hatalom tükrében.

Kertész Ákost a jelenlegi hatalom az elismeréseitől megfosztotta és száműzetésbe kényszerítette a magyarokért tett munkássága ellenére.

Egy igazi magyar ember kálváriája.Kertész Ákosnak a 2011augusztus 29-i Amerikai Népszavában megjelent, az Amerikai Magyar Népszavában való publikációs lehetőségét féltő nyílt levelében a magyarok jellemével kapcsolatban megfogalmazott álláspontja a magyarországi közélet egy részében megbotránkozást keltett,[6] de voltak, akik ugyanakkor e heves reakció vélt kezdeményezőinek erkölcsi kompetenciáját is kétségbe vonták.[7] Viszont mások megbecsülik Kertész Ákos szavait es bátorságát.

Ezért az igaz szavaiért megfosztották a Kossuth-díjtól…mert Viktornak nem tetszettek…

„A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”

– Kertész Ákos. Nepszava.com, 2011. augusztus 29.

Kertész Ákost a Kossuth-díjától a jelenlegi rendszer megfosztotta. Írói munkásságát a szemétbe dobva, őt üdözi…

Kapcsolódó cikkek

Hol késik a Vajna baba?

H Miklós

Be kéne fejezni a miniszterelnök-jelölti kasztingot az MSZP-ben!

Rubóczki Tamás

Orbán zsarolható, mert ugyan egy gazember, de nem szeretné, hogy hívei előtt lejáratódjon

O.L.K.T.