Egy kolostor és egy templom felújítására ad 2 milliárdot a magyar állam Mexikónak.

Szijjártó Péter mexikói látogatásáról telefonon tájékoztatta az MTI-t. Mint mondta, a kormány 2015-ben indította el a déli nyitás politikáját, melynek hangsúlya a gyorsan növekvő gazdaságú latin-amerikai országokkal történő együttműködésen van. Szijjártó szerint Mexikó ma Magyarország elsőszámú kereskedelmi partnere a térségben, tavaly 1 milliárd dollár fölé nőtt a kétoldalú kereskedelmi forgalom, amelyből a magyar export 875 millió dollárt volt.

Mexikó azért is fontos Magyarországnak, mert a világ második legnagyobb katolikus országa. Ez fontos kapocs az ezer éve keresztény Magyarországnak
– mondta a Szijjártó, hozzátéve azt, hogy mivel a 2017-es földrengés Mexikóban komoly károkat tett a templomokban is, ezért megállapodást ír alá Alejandra Fausto kulturális miniszterrel két katolikus templom felújításának kétmilliárd forintos támogatásáról.

Az egyik egy vidéki kolostor, a másik pedig a Jézus Szíve templom Mexikóváros központjában. Az utóbbinak több magyar művészeti vonatkozása van, ablakainak festett üvegei például magyar szenteket ábrázolnak – tette hozzá a miniszter.

Forrás Magyarnarancs https://m.magyarnarancs.hu/kulpol/szijjarto-2-milliardos-segelyt-adunk-mexikonak-118800

Kapcsolódó cikkek

Tordai Bence élőben közvetít! VIDEÓ

O.L.K.T.

Jeszenszky Zsolt: “A fideszes csajok fogaznak!”

O.L.K.T.

Fidelitas: Agybaj a köbön, csak Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány és Gyurcsányné!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!