Egy fórumon ismét megszólalt Dietmar Clodo Orbán Viktorról!

0
Szemjon Mogiljevics (Szeva bácsi) a moszkvai bíróságon 2009-ben./Kép. Reuters
Dietmar Clodo a bombagyáros./Kép. hvg.hu

Dietmar Clodo egy fórumon ismét azt állította, hogy külföldön, a 90-es években személyesen adott át kenőpénzt Orbán Viktornak és Pintér Sándornak. Ez szerepel Jürgen Roth Németországban megjelent könyvében is. Clodo itt azt állította, hogy még a kilencvenes évek elején a szolncevói orosz maffia állítólagos magyarországi helytartójának, Szemjon Mogiljevicsnek, azaz Szeva bácsinak a megbízásából adott pénzt Pintér Sándor akkori rendőrfőkapitánynak és még néhány főrendőrnek, köztük Tonhauser Lászlónak, az akkori Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat vezetőjének. A német bűnöző azt is mondta Rothnak, hogy 1994-ben Orbán Viktor egymillió márkát kapott tőle. Tavaly év végén Polt Péter legfőbb ügyész rágalmazás vétsége miatt kezdődött eljárás most tárgyalási szakban van a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerint magánvádas büntető-, nem peres eljárásról van szó, amely egy magánszemély rágalmazás vétsége miatt tett feljelentése alapján indult, a feljelentő Pintér Sándor belügyminiszter. Egyébként a könyvből az Átlátszó is idézett akkor, amiben szóba kerül Juszt László neve is.

Orbán Viktor miniszterelnök és Polt Péter Legfőbb ügyész./Kép. napi.hu
Pintér Sándor belügyminiszter és Polt Péter az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 240. évfordulója alkalmából rendezett fogadáson./Kép. 444.hu

A Magyar Idők akkor azt írja:

“Juszt László emiatt személyiségi pert indított az Átlátszó ellen, majd megkereste Szemjon Mogiljevicset és annak titkárnőjét/tolmácsát. A megkeresettek írásban cáfolták a Roth könyvében leírtakat.”

A bíróság megkeresi a sértetteket, hogy kívánják-e képviselni a magánvádat. Ha nem, az ügyészség még mindig átveheti a vád képviseletét. Ugyanakkor a feljelentett személyt is megkeresik ha az idézésre nem jelenik meg akkor kőrözést adhatnak ki ellene, de távollétében is lefolytathatják a magánvádas eljárás mellett.

 

 

olkt.hu/privatkopo.hu


..