Egy dán bank szerint Magyarország jövőre kiléphet az EU-ból

A dán Saxo Bank arra számít, hogy Magyarország jövőre kilép az Európai Unióból.

A befektetési pénzintézet minden év végén közzéteszi, milyen meglepő fordulatokat vár a következő esztendőben. Ezek között most az is szerepel, hogy Magyarország jövőre felmondja az uniós tagságot,

A bank szerint 15 év után ilyen mély válságba jutott Budapest és Brüsszel viszonya a sajtó, az igazságszolgáltatás, a tudomány és oktatás, a kisebbségek, valamint a civil szervezetek egyre szigorúbb ellenőrzése miatt. Merthogy a szervezet szerint ezek a megszorítások nincsenek összhangban a jogállammal, a közös értékekkel, azon kívül gyengítik a demokráciát, ezért az EU jogállami eljárást kezdeményezett az Orbán-kormány ellen.

Az előrejelzés paradoxnak nevezi, hogy a magyar gazdasági sikerek hátterében javarészt az uniótól kapott támogatások állnak, az ország mégis, ahol csak lehet, keresi az ütközés lehetőségét. A magyar vezetés arra hivatkozik, hogy csupán védekezik, így főleg a kultúrát igyekszik megóvni a tömeges bevándorlástól. Ám egy nyitott gazdaság esetében nem lehet sokáig fenntartani a bezárkózás politikáját, és ezt csak tetézi, hogy aligha sikerül 2020-ban előmozdítani a megbékélést. Különösen, mert ha lassan is, de megy előre a vizsgálat a 7-es paragrafus alapján.

Emellett Budapest Törökország kapcsán is szembefordul az EU-val, arról nem beszélve, hogy a következő két évben komolyan visszaesik a Brüsszelből érkező pénz összege. Ily módon a forint árfolyama akár 375 forintra eshet az euróval szemben, mert a piacok félnek a kilépéstől, illetve a külföldi befektetések kivonásától.

forrás.: Saxo Bank

Kapcsolódó cikkek

O.L.K.T.

Így hullámzik együtt Áder János és Varga Mihály!

O.L.K.T.

“𝑨𝒎𝒊𝒕 𝒌𝒐𝒓𝒓𝒖𝒑𝒄𝒊𝒐́𝒏𝒂𝒌 𝒏𝒆𝒗𝒆𝒛𝒏𝒆𝒌, 𝒂𝒛 𝒈𝒚𝒂𝒌𝒐𝒓𝒍𝒂𝒕𝒊𝒍𝒂𝒈 𝒂 𝑭𝒊𝒅𝒆𝒔𝒛 𝒍𝒆𝒈𝒇𝒐̋𝒃𝒃 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕𝒊𝒌𝒂́𝒋𝒂!”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!