Egy civil nyílt levele a Belügyminiszternek!

0

Tisztelt Pintér Sándor!


Napi szinten látom, amit a többiek írnak. Igaz, én nem dolgozom a rendőri közegben, de együtt élek vele.
A párom KR-es, és többet sírok miatta mint magam miatt.
Látom napi szinten mennyire leamortizálja a munkahelyi stressz, a nincstelenség, hogy nem állnak ki értük a főnökeik sem. Hogy úton út félen beléjük kötnek, nem ismerik el a munkájukat, orrvérzésig dolgozik, és még sincs megbecsülve se tisztességesen kifizetve.
Már nem is meséli, mi történik ott, csak hogy ne aggódjak. De látom, hogy felőröli, főleg hogy azok akikkel felszerelt anno, már a háromnegyede leszerelt. Ő is le akar, de emellett a csodás fizetés mellett 6x át gondolja, mert hát ugye le vonnak ezt, le vonnak azt, meg mindent amit csak tudnak. És ha kikapja a maradékot éljen meg belőle…. Fizessen számlát albérletet stb. Hát köszönjük rendőrség.
30 évesek sem vagyunk, és nem merünk gyermeket vállalni, hiába szeretnénk, mert rettegünk hogy hogyan tartanánk el, mennyit lehetne-e vele… Hogy a gyerek azt higye ha haza jön, hogy a szomszéd bácsi az?
Nagyon tisztelem a szakmát, azokat is akik űzik és kitartanak.
Az ő álma is az volt, hogy rendőr lehessen.
De amikor arra jövök haza, hogy tehetetlenül mérgelődik, és elkeseredetten közli : Hatalmasat csalódott a rendőrségben, az álmait törte össze.
Elgondolkodom azon, mi vár azokra akik hasonló képp éreznek?
El fog búcsúzni ő is. Idő kérdése. Mert hát ugye, kitartásból nem lehet kenyeret venni.
Egy együtt érző civil.

olkt.hu/Facebook