Éger István: Nem csak a Honvédkórházban vannak gondok, több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról, katasztrófa lehet!

0

A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István elnök azt mondta az RTL Híradónak, hogy sürgősen megoldást kell találni, mert a sürgősségiken dolgozó orvosok annyira leterheltek, hogy folyamatosan hagyják el a pályát és az országot.

Éger István azt is hozzátette a Honvédkórházban zajló háborúkról amik pár napja kerültek napvilágra, hogy eddig sem volt rózsás a helyzet a legnagyobb sürgősségi centrumban, de most 112 orvos intett be, mert nem fizették ki a túlmunkájukat. Ha átlagot számolunk, durván 11,2 milliót spórolhatott a kórház a lépéssel, ami a betegellátást veszélyeztetheti. A Honvédelmi Minisztérium szerint viszont nincs semmi gond.

Éger szerint az eddigi heti 60 helyett 48 órában dolgoznak majd az aneszteziológusok és traumatológusok. Az önként vállalt munkát ugyanis a kórház nem fizette ki nekik. Van, akinek ez 100 ezer forintos kiesést jelentett. A Honvédelmi Minisztérium viszont azt állítja, nincs gond a kifizetésekkel – közleményüket később ismertetjük részletesen.
A Rezidensek és Szakdolgozók Szakszervezetének elnöke, Dénes Tamás úgy tudja, a júliusi pénzüket nem kapták meg az orvosok, de a múltban sem úgy fizették ki a túlmunkát nekik, ahogy azt ők számolták. Úgy tudja, osztályvezetők is mondtak fel amiatt, hogy nem sikerült megegyezniük.
Ha információink pontosak, akkor a szeptemberi hónapot a betegellátás biztonsága miatt a munkavállalók egy része vállalja, de nem lehet tudni, hogy megegyezés hiányában mit hoz a jövő – mondta el Dénes Tamás.

 

olkt.hu/hvg.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!