Ébresztő Köztársaság!

KOSSUTH TÉR, MÁJUS 11.

Egy hétre a Kossuth tériek ismét visszafoglalják a terüket, hogy az egységes ellenzékért tüntessenek. Pont ideje lesz, május 26-án, az EP-választás napján kiderül, megérte-e a pártjainknak néhány százalékért újabb választást odadobni a Rezsimnek. Bár ezt most is tudjuk: nem, nem érte meg. Sosem éri meg pártérdeket képviselni a hazánkéval szemben.

Délután kettőre kimegyünk a terünkre, hogy felépítsük a táborunkat, este hatra biztosan készen is leszünk, van némi rutinunk sátorverésben. Hatkor pedig naggyűlést tartunk, melyre minden ellenzéki pártvezetőt meghívunk: mondja el, mit gondol az összefogásról, az egységről, a Rezsim legyőzéséről. Nem teszünk kivételt, hisz szavakban mindenki az egység pártján van, még ha többségüknek jelen tettei nem is ezt mutatják.

Aztán egy héten át belekezdünk az egység felépítésébe. Mindennap négy helyszínen fogunk aláírást gyűjteni a közös önkormányzati indulásért, és esténként kötetlen beszélgetésre hívjuk ismétcsak az ellenzéki pártvezéreket. Minden nap mást, hogy legyen idő és lehetőség mélységeiben is megbeszélni, kinek mit jelent az egység. Minket a tettek érdekelnek, ki fog derülni egy hét alatt, hogy kik vannak még így ezzel. Ha pedig egy vezető távolmarad, saját párttagjai, és szimpatizánsai fogják helyette elmondani, mit is kéne tenniük a távolmaradóknak.

Az EP-választás kampányfinisére időzített egyhetes nonstop tüntetés pont a legjobbkor lesz. Ilyenkor már a pártok mindent megígérnek, és nem jön nekik jól, ha távolmaradnak olyan eseményről, melyre a többiek elmennek. Igen, ez a kényszer egy formája, de nekünk, civileknek más lehetőségünk nem maradt, mint a szolid erőszak, mert egyébként akaratunkat többnyire semmibe veszik. Nos, előzetesen ennyit. Mindenkit várunk a térre, aki egységet akar, és általa a Rezsim legyűrését.

KÖZTÁRSASÁG!

Kérem, terjesszétek 🙂

Szerző. Tuareg

Kapcsolódó cikkek

Hogy mi történt velünk az Orbán évek alatt?

O.L.K.T.

A New York Times bemutatta, hogyan néznek ki a magyar kórházak, amíg Orbán focira költi a pénzt

O.L.K.T.

Egy mosogató elvárásai Londonban

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!