Dúsgazdag fideszes papok!

A Fidesz-KDNP a 2018-as kampányának az egyik fő pillére az egyházaknak szétszórt milliárdok. Ez a hit oktatóinak megvásárlása. A kormány „Isten kegyelmének megnyilvánulása”, hogy Magyarország élén ma keresztény, „hitvalló” kormány áll”. Naponta hallani az, hogy két marokkal tömi a papok zsebét, akár az állami iskolák kárára is. Tehát egy szűk elitnek juttatnak ugyan akkora vagy nagyobb összegeket mint az állami oktatásnak. Ez felháborító és botrányos!
Több mint 80 milliárd forintnyi költségvetési forrást osztott szét a kormány az év végén a magyarországi és határon túli kiváltságos, hithű fideszes egyházak között. Ilyen például: Az Erdélyi Református Egyházkerület 27 milliárdot kapott! Ezért biztos elmondanak egy-két fohászt minden magyarok megmentőjéért. A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség 1,5 milliárd, a Romániai Evangélikus Lutheránus Egyház 250 millió forintban részesült. Kiemelt támogatást, 810 millió forintot kapott a csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia által létrehozott Mans Sana Alapítvány is.
Az egyházfiak itthon is hálásak ezért pl.: Hódmezővásárhelyen, Németh László plébános atya kerek perec a független jelölt ellen, a fideszes jelölt mellett kampányolt, a hódmezővásárhelyi polgármester választások előtt.
Balázs Tamás, győri plébános aktív részvételre szólította fel híveit a Fidesz menekültkvóta ellen szervezett aláírásgyűjtésén. Tette mindezt a Győri Szent Imre templomban, vasárnapi prédikációja közben.
A FIDESZ pofátlanságban már odáig ment hogy Veszprémben Óvádi Péter helyi fideszes potentát egyenesen a Szent Mihály-Székesegyház szószékéről agitált a jámbor hívő közönségnek. Ezért cserébe kereken 60 millió forintot dobott neki az EMMI egyházügyekért felelős államtitkársága. Nemutolsó sorban Hollik István mellett kampányolt Köves Slomó is. Úgy tűnik, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is beszállt a 2018-as kampányba, egy az egyes számú választókerületben osztogatott szórólapon ugyanis lényegében támogatását fejezte ki a KDNP-s Hollik István felé. Amiért kiszivárgott információk szerint bruttó 23 millió forintot kapott. EZ BOTRÁNYOS!!! Tessenek ezek után elgondolkodni kedves választópolgárok, hogy micsoda egyházi pénzszórást, agymosást és megfélemlítést rendelt el a Fidesz az X-ekért cserébe.

 

(OLKT)

Kapcsolódó cikkek

Véget ért a szavazás!

O.L.K.T.

12 milliárdnyi közpénzből épül, de az önkormányzati lapot kitiltották a szegedi püspökség stadionbejárásáról

O.L.K.T.

Bezárhat a Habony-média legalja, a Ripost és a Lokál

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!