Durván megemelték az államtitkárok fizetését.

A kormánybiztosok sem fognak éhen halni.

Az idei év egyértelmű nyertesei eddig a helyettes államtitkárok. A Blikk cikkeszerint nem elég, hogy kimaradtak a bürokráciacsökkentésből, emelkedik a fizetésük is.

A havi bruttó illetményük eddig 748 ezer forint volt, ezt 30 százalékkal emelhette meg az illetékes miniszter, ez 972 ezer forintot jelentett, amit az utóbbi időben a legtöbben meg is kaptak. Márciustól egy a tavalyi év végén megszavazott törvénynek köszönhetően minimum
bruttó 1,3 millió forint lesz a fizetésük, de 1 millió 650 ezer forintot is kaphatnak.

Ebben a sávban mozoghat az illetményük a munkáltatói döntéstől függően.

Mindez azt jelenti, lehetnek olyanok, akiknek gyakorlatilag megduplázódhat a fizetésük. A slusszpoén, hogy még az is előfordulhat, hogy többet fognak keresni az államtitkároktól, akik 1 millió 296 ezer forintot kapnak.

Kormánybiztosnak se rossz lenni, az ő illetményük 500 és 900 ezer forint közötti mértékben emelkedik, a közigazgatási államtitkároknak pedig kétszáz- és hatszázezer forint között, így meghaladhatja Orbán Viktorét is: az illetményük alsó határa bruttó 1,5 millió forint lesz, amennyi a miniszterelnöki illetmény is,
a felső határ pedig 1,9 millió forint.

Forrás Nyugatifény http://nyugatifeny.hu/2019/03/05/durvan-megemeltek-a-helyettes-allamtitkarok-fizeteset

Kapcsolódó cikkek

Mától Mészáros a leggazdagabb!

H Miklós

A választási törvény átírásával maradna Orbán még vagy 20 évig hatalmon!

O.L.K.T.

Gyurcsány Ferenc: A verés az verés!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!