Drámai pillanatok a bíróságon: ez az ítélet a hajléktalan nő ellen, aki még a Belügyminisztériumban is dolgozott

0

Budapesten ma lezajlott az első két “hajléktalan-per”. Arról van szó, hogy az új szabály szerint, azokat a fedél nélkül élő embertársainkat, akiket háromszor figyelmeztet a rendőrség, hogy ne éljenek életvitelszerűen az utcán, el lehet vinni, a holmijukat el lehet venni, akár meg is lehet semmisíteni, őket magukat pedig bíróság elé kell állítani. Drámai történetek bontakoztak ki a két tárgyaláson.

Emíliát négyszer igazoltatták a rendőrök. A XI. kerület különböző pontjain élt, egyszer például a Feneketlen tó mellett egy padon ült, ruhái mellette voltak, a pad mellé kikötötte kiskutyáját. Mivel ez már nem az első figyelmeztetése volt, bevitték a Gyorskocsi utcába, a kutyája pedig az Illatos úti ebtelepre került.

Emília nem ismerte el a felelősséget a szabálysértésben. Viszont arra kérte a média megjelent képviselőit, hogy ha lehet ne mutassák felismerhetően az arcát, mert nem akarja, hogy később emiatt meghurcolják, és fésülködni sem tudott.

Kiderült: gyors és gépírónak tanult, az egykori Belügyminisztériumnak is dolgozott. Élettársa meghalt egy éve, emiatt került az utcára.


A bíróság végül délután háromnegyed négykor mondta ki íz ítéletet: a hajléktalan nő figyelmeztetést kapott.

Mint ismert, hétfő óta büntetendő cselekmény az életvitelszerű közterületen tartózkodás. A hajléktalanok elleni szabály sokakat felháborított, a kormány szerint viszont elegendő hely van a hajléktalanszállókon. Az első elítélt egy gödöllői férfi volt, ő tegnap 20 ezres büntetést kapott, azt mondjuk nem tudni, miből fogja kifizetni.

Forrás: blikk.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!