Dr. Varga-Damm Andrea: Meghallgattuk Handó Tündét az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában

0

Meghallgattuk Handó Tündét az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában, akit alkotmánybírónak jelölt a Fidesz az OBH elnöki mandátuma lejárta előtt egy évvel. Ő munkája során az alkotmánybírósági döntésekkel és a tevékenységére vonatkozó jogszabályokkal szembe ment, s mégis úgy érzi, ő méltó erre a tisztségre. Kérdésemre, hajlandó-e alázattal végezni a munkát, nem válaszolt.

A fideszes képviselők körberajongták, az ellenzékiek nekimentek, az Országos Bírói Hivatal egykori elnökéből alkotmánybíróvá váló Handó Tünde pedig gondosan kikerülte a kínos kérdéseket, a sajtó sem kérdezhette a parlament igazságügyi bizottsági meghallgatásán. Az ellenzékiek szerint Handó jelölésével az OBH elnökének háborúja, amit a bírókkal folytatott, véget ért, az alkotmánybírósági állás egy menekülőút.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!