DR. HAVASI KATALINNAK SZÓLÓ ÍRÁSOMAT, – AKI NEM SZOKOTT KONKRÉT KÉRDÉSEIMRE KONKRÉT VÁLASZOKAT ADNI – KÖZZÉ TESZEM!

0

“Tisztelt doktornő!

Ön semmit sem ért! Az egész nemtelen támadást Önök kezdték el, akiknek – velünk szemben – erre egy sajtómonopólium áll rendelkezésükre! Ezt felhasználva lépten-nyomon alaptalanul próbálja támadni a fiamat, akit Ön „látszatpolgármesternek” titulál, s akire a legkülönfélébb rágalmakat szórja. Az Ön által igénybevett Promenád például a sajtó- és véleményszabadság dolgában már olyan magasságokba emelkedett, hogy az általa folytatott lejárató kampányhoz már hozzászólást sem engedélyez. Emlékeztetek rá, hogy már a 170 éve megfogalmazott Tizenkét pont első követelése is a sajtószabadság volt!
Ráadásul egy nem politikai intézményt, az Erzsébet Kórházat is saját politikai céljaikra állították csatasorba!
Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Nem igaz, hogy a fiam látszatpolgármester, s remélhetőleg Ön sem látszatorvos, bár politikai ambícióit nézve egyre többen inkább politikusnak tartják, mint orvosnak. Az sem igaz, hogy akár a polgármester, akár az általa irányított Önkormányzat ellene lenne a megelőző programoknak. Nemtelenül próbálják ugyan a „halálgyár” kifejezést a fiam szájába adni, de erre egyetlen bizonyítékot sem tudnak, hiszen ez a kifejezés egyértelműen fideszes eredetű, s egyike lejárató cikkekben megjelent csúsztatásoknak, amivel olvasóikat etetik. A polgármester hét gyermek apjaként és egy számos gyermeket világra segítő feleség férjeként, véradóként és az Imre család leszármazottjaként is elkötelezett azon kórház irányában, ahol maga is világra jött. Ezt tevékenységével is bizonyította. A kórház pert indított ellene ugyan, de remélhetőleg ez felmentésével fog végződni, hasonlóan a közmunkások Lázár János ellen indított peréhez. Nem igaz tehát az Ön rágalma, amely úgy állítja be a fiamat, mint akinek nem fontos a gyermekek élete. A fiam nem „gyermekgyilkos”! A magyar egészségügy viszont ezer sebből vérzik.
Nézzük tovább a valós helyzetet. A fiamat Hódmezővásárhely lakossága jelentős többséggel polgármesterré választotta. Ez egyértelműen az előző fideszes vezetés kritikájaként fogható fel. Mind Lázár János, mind a legújabb fideszes vezetés úgy vezette a várost, hogy Vásárhely óriási mértékű adósságot halmozott fel. Köztudott, hogy ez Lázár János polgármestersége alatt elérte a 22500000000 forintot. Ha ezt leosztjuk a város 44000 fős lakosságára, úgy több mint félmilliós (több mint 500000Ft az osztás eredménye!) eladósításáról beszélhetünk személyenként, beleértve a gyermekeket és a csecsemőket is. Az ő politikai karrierjét ekkor a fideszes kormány mentette meg. Márki-Zay Péter független polgármester ezt nem teheti meg. Ha ő ilyen tempóban adósítaná el a várost, akkor őt nem mentené meg a fideszes kormány, hanem börtönbe csukná. Ezt Ön is jól tudja, mégis támadja, azért mert megfontolt és átlátható gazdálkodást követ.
Ne védekezzen Ön azzal, hogy a városnak 23 milliárdos költségvetése van, s ebbe minden belefér! Ön mint Fidesz elnök nagyon is tisztában van azzal, hogy hamis az az állítás, hogy az Önkormányzatnak nincs adóssága! Ez többszörösen is megdőlt. Jelenleg még nehéz pontos adatot közölni, hisz újabb és újabb adósságokra derül fény (Belügyminisztérium, Erzsébet Kórház stb.), s nem tudni még mi lesz a végeredmény. Az biztos, hogy a lehazudott adósság egy vásárhelyire jutó mértéke, már most is meghaladja a 100000Ft-ot, azaz a Egyszázezer forintot. Ez a helyzet nagyobb mértékű költekezésre nem ad lehetőséget, különösen úgy, hogy a fideszes képviselők, immár Márki-Zay Péter rovására továbbra is folytatni kívánják többségi szavazataikra támaszkodva a pénzszórást és a város csődbevitelét.
Mit tudott ehhez hozzátenni az Erzsébet Kórház, aminek Ön az orvosigazgatója? A mindent a város és a körzet betegeiért szólam mellett megszűntette a kórházba érkező betegek ingyenes parkolási lehetőségét, amiről most a Márki-Zay Péter vezette Önkormányzat gondoskodik. Ez ugye nem látszat! Felmondta a belső ellenőrzéssel kapcsolatos szerződését az Önkormányzat felé, amivel csökkentette az Önkormányzat bevételét. Ez sem látszat! Ezekkel a lépésekkel összhangban előbányászta legnagyobb aduját is, amikor – szinte azonnal – a letagadott 264 millió forint adósság átadását követeli a Kórház az Önkormányzattól. Ebben a jogos követelésben csak annyi a bibi, hogy ezt a pénzt 2012-ben illett volna a fideszes Önkormányzatnak átadni (akkor összesen mintegy 300 millió forintot), amikor kedves doktornő, még Ön is önkormányzati képviselő volt. Ha valamiről, akkor erről a 300 millió adósságról Önnek is tudni kellett! Hat év alatt ebből mintegy 36 milliót adott meg a fideszes Önkormányzat, most viszont kirukkoltak a maradék, még februárban is letagadott 264 millió forint visszafizetésének azonnali követelésével az erről semmit sem tehető polgármester felé. Mindez az Ön tudtával történt! Ezt annak ellenére tették, hogy amint a doktornő is megfogalmazta a kórház a megmaradását is az Önkormányzatnak köszönheti, amely eddig is nagy értékű műszereket ajándékozott a kórház részére. Ez a hála megnyilvánulás!
Tegyük még hozzá, hogy a polgármester nem utasította el a Fit-test program támogatását, s a döntését az Ön által is ismert külső körülmények miatt halasztotta el. Ön azonnali döntést óhajtva rögvest sértődötten nyilatkozott, mondván, hogy a polgármesternek nem fontos a vásárhelyi gyermekek élete!
Gondoljon bele, Ön hogyan viselkedne a város nagymértékben eladósodott helyzetében! Gondolkodás nélkül tovább növelné azt, kockáztatva, hogy a város csődbe jut, Ön pedig börtönbe kerül? Alig hiszem! A „látszatpolgármester” címkét Önök azért használják, mert Márki-Zay Péter kénytelen azokkal az adósságokkal szembenézni és törlesztéséről gondoskodni, amit Önök, a fideszes képviselők gyártottak és növelnek még most is, s aminek időbeli törlesztéséről nem gondoskodnak. Ezt a helyzetet súlyosbítja, hogy az adósság mértékét illetően nem támaszkodhat az azt eltagadó fideszes képviselőkre. Ebben a bizonytalanságban a fideszes képviselők igyekeznek a könnyebb végét megfogni a dolognak, s így jutni kétes sikerhez, politikai előnyhöz. Ennél népszerűtlenebb, de nemesebb feladat az adósságtól megszabadulni! Szerencsére a vásárhelyiek nagyobb része már átlát a szitán!
Úgy gondolom, hogy erre az írásomra sem fog érdemben válaszolni, mint ahogy előző kérdéseimet is megkerülte, vagy megválaszolatlanul hagyta. Így bizony már igen sok törleszteni valója maradt. Ön is halmozza az adósságokat. Ez nem az igazság és az erkölcsi erő bizonyítéka!”

OSSZÁTOK MEG!

 

forrás. Márki-Zay János


Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!