Döntött az MSZP

Az MSZP választmánya kétharmados többséggel úgy döntött, hogy fenntartja az EP-lista sorrendjét, amelynek értelmében Ujhelyi István EP-képviselő képviseli a pártot a következő öt évben Brüsszelben.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke bejelentette azt is, hogy a kampányban patkányozós nyilatkozatával botrányt kavart Bangóné Borbély Ildikó lemondott parlamenti frakcióvezető-helyettesi posztjáról, és távozik a párt kommunikációs igazgatója is, Láng Balázs.

Az MSZP–P pártszövetség alaposan leszerepelt az EP-választáson, a szavazatok mindössze 6,6 százalékát megszerezve az eddigi három helyett csupán egy mandátumuk van az európai parlamentben.

Tóth Bertalan listavezető már a jelöltállításkor közölte, hogy nem fogja felvenni mandátumát, a lista harmadik helyezettje, az Ujhelyihez hasonlóan eddig EP-képviselőként dolgozó Szanyi Tibor viszont már a választás napján jelezte, hogy az előállt helyzetre való tekintettel a mandátum sorsát újra fogják tárgyalni.

Bár a szimpatizánsok közül sokan a Párbeszéd politikusát, Jávor Benedeket látták volna továbbra is szívesen Brüsszelben (még aláírásgyűjtés is indult ennek érdekében), nyilvánvaló volt, hogy a meccs két MSZP-politikus között fog eldőlni, mint kiderült, Ujhelyi javára.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Farkas Flórián büntetőügyéről érdeklődtek, de eltűnt az adatigénylés

O.L.K.T.

Sírásó! Áss nagyobb gödröt! Had’ férjek el, ha meg döglök! Hangosabban! Ne vegetálj! Egyszer élsz!

O.L.K.T.

Több ezer dühös tüntető indult el Áder Jánoshoz!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!