Döntött a MOB: nem veszik el Borkai Zsolt életjáradékát!

A törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem

– ezt reagálta mai ülésén a Magyar Olimpiai Bizottság Steinmetz Ádám, jobbikos országgyűlési képviselő azon felvetésére, ami Borkai Zsolt életjáradékának megvonását célozta.

Steinmetz Ádám javaslatának az volt a célja, hogy erkölcstelen életvitel alapján is meg lehessen vonni olimpiai életjáradékot. Borkai Zsolt esetében ez az adriai orgia miatt merülhetne fel.

A MOB döntéséről beszámoló hvg.hu megjegyzi: a bizottság korábban azzal hárította el az olimpiai járadékról szóló kérdést, hogy erről a sportpolitikáért felelős miniszternek kell döntenie. „Az Emmi akkor azt közölte, hogy csak az veszti el érdemtelenség miatt az életjáradékát, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották.” Ez Borkai esetében nyilván nem áll fenn, épp ezért nyújtott be Steinmetz külön javaslatot, amelyet a MOB most a fenti indokok miatt nem támogatott.

Azaz a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt, posztjáról lemondott győri polgármester továbbra is kapja életjáradékát a magyar államtól.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Amikor Orbánra rájön a nagydolog egy közkórházban, és kiderül nincs papír…..

O.L.K.T.

VÁRÓLISTA: 6 évig kell várni egy bokaprotézisre

O.L.K.T.

Magyarország 2018: Orvos alig, eszköze végképp nincs!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!