Donáth Anna: „Orosz stílusú propagandagépezet épült ki, amit még elképzelni sem tudtak az EU-n belül“.

A Momentum EP-képviselője azt szeretné, ha eljárás indulna az Orbán-kormány ellen.

Ezen a héten a parlament kormánypárti többsége négy fideszest nevezett ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsába, így a következő 9 évben is csak a kormány emberei “felügyelik” a magyar média függetlenségét – kezdi Facebook bejegyzését Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője ezért más képviselőkkel szakmai szervezetekkel együtt Bizottsághoz, és a Tanácsban a jogállamisági eljárást folytató finn uniós elnökséghez fordult. Részben azt kérték, lépjenek fel a jogállamisági eljárásban a médiaszabadság védelme érdekében, és felkérték a Bizottságot, indítson kötelezettségszegési eljárást az Orbán-kormánnyal szemben az ezirányú uniós szabályok megsértése miatt.

Donáth emlékeztet, hogy a Médiatanács feladata elvileg, hogy „biztosítsa a demokratikus nyilvánosság működését a médiában, megteremtse és fenntartsa a közönség és a médiumok érdekei közti egészséges egyensúlyt”, valamint hogy betartatsa a sajtóetika minimumait.

„Mégis, az elmúlt 9 évben szó nélkül nézték végig, ahogy egy központilag irányított, gyűlöletre építő kormánypropaganda épült ki az országban“

– írja Donáth.

Mint írja, az elmúlt 10 évben Magyarországon olyan

„orosz stílusú propagandagépezet épült ki, amit még elképzelni sem tudtak az EU-n belül“.

Kapcsolódó cikkek

Fideszes ingatlanpanama Hatvanban!

Rubóczki Tamás

Nézd ezt a kamu képet, Orbán itt is hazudik!

H Miklós

B1Blog: Csak pár lépés kell Orbánnak, hogy kemény diktatúrát vezessen be Magyarországon

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!