Dömötör Csaba államtitkár akkora pofátlanságot mondott a devizahitelesekről és kilakoltatásokról, hogy bicska kinyílik a zsebedben!

0

Az ellenzék nem segítette, csak öncélú politikai akciókhoz akarja felhasználni a devizahiteleseket – Reagálás Csárdi Antal (LMP) és Varga-Damm Andrea (Jobbik) nyilatkozatára.

Szégyen, hogy az ellenzék, amikor kellett nem segítette, de most egy öncélú politikai akcióhoz akarja felhasználni a devizahiteleseket. Amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették. Devizahitel károsultak mindent a Gyurcsány-Bajnai féle akkori kormányzásnak köszönhetnek. A szocialistákkal együtt a Jobbik és az LMP politikusai még a forintosítást sem szavazták meg. Köztük Vona Gábor és Sneider Tamás, a Jobbik volt és jelenlegi elnöke, Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője, Szél Bernadett, az LMP elnöke sem támogatta az intézkedést. Ami az ápolási díjat illeti, tájékoztatjuk az ellenzéket, hogy a kormány már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy több szakmai és civilszervezet, érdekképviselet és a szociális ágazati egyeztető fórum bevonásával széleskörű párbeszédet indított az ápolási díj emeléséről, amelyről ősszel születhet kormánydöntés – adta ki közleményben Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba a miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint ezek mellett a Fidesz-KDNP kormány megmentette a devizahiteleseket valamint az országban szinte abszolút nincs kilakoltatás, mert nincs miért – hangsúlyozta az államtitkár.

Ezután Varga-Damm Andrea a Jobbik országgyűlési képviselője Dömötör államtitkár levele alapján, amely szerint a kormány a devizahitelesek ügyét megoldotta, elmentem ma egy rendkívül szorgalmas, dolgos, tisztességes devizahiteles családhoz megnézni, hogy a kormány tényleg megoldotta-e. Az egész család megélhetését biztosító üzlet felépítésére vették fel. Eredmény: 17 milliót vettek fel 2008-ban, most 55 millió Ft-nál tart a követelés. Van olyan ország, ahol ilyen összeget el lehet kérni ellenszolgáltatásként? Szerintem nem oldották meg. Hazudoznak! Nem oldottak meg semmit… rengetegen vannak így Magyarországon, ahogy ez a család is! Sokan vettek fel 3, 4, 5 milliót, azt már kifizették, majd duplájára emelték a törlesztőt, azt fizetni nem tudták. Na ezért van a napi szintű több tucat kilakoltatás országszerte.

 

olkt.hu/Facebook