Dobrev Klára: “Orbán úgy tesz, mintha az uniós források az ő zsebpénzei lennének”

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt javasolja, hogy független EU-s testületek bírálják és osszák el a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

A DK szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Németh Angéla, a XV. kerület Demokratikus Koalíció által is támogatott polgármestere elöljáróban azt mondta, hogy nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a kerület költségvetését.

A politikus mindezért a Fidesz kerületi szervezetét okolta, szerinte a Fidesz helyi és fővárosi szervezetei egyaránt cserbenhagyták a kerületet.

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője úgy fogalmazott: az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy a Fidesz megpróbálja sakkban tartani az önkormányzatokat, a tudományos életet, a civil szervezeteket.

Orbán Viktor úgy tesz, mintha az uniós fejlesztési források az ő zsebpénzei lennének – tette hozzá, és kijelentette:

a Demokratikus Koalíció el fogja érni, hogy az uniós támogatások a “korrupt Orbán-kormányt megkerülve”, közvetlenül jussanak el az emberekhez.

A sajtótájékoztatón feltett kérdésekre Rónai Sándor, a DK szóvivője válaszolt. Az EP-választás lebonyolításával kapcsolatban azt felelte, hogy több ezer embert delegálnak a szavazókörökbe. Egyeztetnek a többi párttal és a civil szervezetekkel, hogy minden szavazókörben legyen legalább egy ellenzéki küldött.

Megkérdezték tőle, egyetértenének-e azzal, ha az Európai Bizottság megvizsgálná a babaváró támogatás rendszerét. A szóvivő a többször is feltett kérdésre minden alkalommal azt felelte: pártja egyik legfontosabb programpontja, hogy legyen olyan európai családi pótlék, ami a tagállami családi pótlék mellett járna a gyermekeknek.

Rónai Sándort kérdezték arról a Magyar Nemzet-cikkről is, ami azt állítja, hogy két cég csaknem nyolcvanmillió forintért ad közösségimédia-marketinggel kapcsolatos tanácsokat az európai parlamenti kampány idején a DK frakciójának. A szóvivő azt felelte, hogy a lap állításaival ellentétben nem csak tanácsadásra szóló szerződést kötöttek, ugyanis a két cég felel a DK-frakció teljes online kommunikációjáért.

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

A New York Times bemutatta, hogyan néznek ki a magyar kórházak, amíg Orbán focira költi a pénzt

O.L.K.T.

Miközben Simonka a magyar dolgozók ellen szavaz, Ceglédi csak üzenni tud a börtönből.

O.L.K.T.

Az ördög ügyvédje blogot lekapcsolták, mert “Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk” (Orbán Viktor).

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!