Dobrev Klára nyílt levele a Fidesz női képviselőihez!

Nyílt levél a Fidesz női országgyűlési képviselőihez

Tisztelt Fideszes Képviselőnők!

Az utóbbi napokban a “nemzeti”, “keresztény-konzervatív”, “jobboldali” “újságírás” korábban soha nem látott mélységekbe merészkedett. A Pesti Srácok a DK kampánynyitó rendezvényén befotózott az eseményen felszólalóként részt vevő diák, Nagy Blanka ruhája alá, majd Pilhál Tamás, a Pesti Srácok “újságírója” a Facebook-on tette közzé a fényképet azzal a szöveggel, hogy “TRÁGÁRKA VILLANT. A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban.”
Nem szeretnék abba belemenni, hogy amikor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a jobboldalon újságírónak lenni “önmagában morális fölényt jelent”, akkor pontosan erre gondolt-e, de abban biztos vagyok, hogy ilyen eset egy normális, európai országban nem történhet meg következmények nélkül.
Képzeljék el, ha Önökkel történne hasonló a Fidesz egyik rendezvényén és egy ilyen fotóval aláznák meg Önöket női mivoltukban! Képzeljék el, ha édesanyjukkal vagy lányukkal történne ilyesmi, hogy egy “újságíró” a szeretteik fehérneműjén csámcsogna! Ez nem pártpolitika kérdése, ez alapvető emberség és a nők tiszteletének kérdése. Elsősorban én sem ellenzéki politikusként fordulok most Önökhöz, hanem nőként és anyaként. Én beleborzongok, ha arra kell gondolnom, hogy ilyen megtörténhet. Nem csak Nagy Blankával vagy velem, hanem akár a lányommal is, ha kritikus véleménye van a Fideszről és kormányzásáról.
Éppen ezért kezdeményeztem a DK törvénymódosításával, hogy a már létező és alkalmazott brit példa alapján legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül, szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek a ruha alatti fehérneműjéről. Azt szeretném, ha ez soha nem történhetne meg újra, sem Nagy Blankával, sem mással.
Azt kérem Önöktől, hogy győzzék meg a Fidesz-frakciót arról, hogy szavazzák meg a javaslatunkat. Mutassák meg, hogy a Pesti Srácok által elkövetett támadást sem nőként, sem politikusként nem tartják elfogadhatónak!

Budapest, 2019.04.16.

Tisztelettel,

Dobrev Klára

Nyílt levél a Fidesz női országgyűlési képviselőihez Tisztelt Fideszes Képviselőnők! Az utóbbi napokban a “nemzeti”,…

Posted by Dobrev Klára on Tuesday, 16 April 2019

Kapcsolódó cikkek

Ujhelyi István rommá alázta a Fidelitast az ő EP aláírásgyűjtésén!

Rubóczki Tamás

Orbán Magyarországa 30 évvel a rendszerváltás után: Reggel fél hétkor már rengetegen vártak a karácsonyi ételosztásra a Blaha Lujza téren

O.L.K.T.

“Oszt P!nát láttál-e már?”Ez a Felházas Orbán Gazsi népi butítása már felér egy elmebajjal!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok