Dobrev Klára nem szavazott a fideszes Járóka Líviára

héten megalakuló új Európai Parlamentszerdán este megválasztotta elnökét és alelnökeit.

A DK-s Dobrev Klára 402 szavazattal, a fideszes Járóka Lívia 349 szavazattal lett a Parlament alelnöke a ciklus feléig, azaz 2,5 éves időtartamra. Mindkettejük jelöltségét már az első, titkos szavazási fordulóban jóváhagyták.

Mint arról beszámoltunk: megválasztásával Dobrev Klára a legmagasabb közjogi tisztséget nyerte el, amit baloldali-liberális magyar politikus valaha elért az Unió parlamentjében.

Dobrev Klára csütörtökön az ATV-nektelefonon nyilatkozva elmondta: ő maga nem szavazta meg a fideszes Járóka Lívia alelnökségét.

Magyarázatként hozzátette, nagyon világos a két szemben álló alternatíva közötti különbség: az egyik oldalon van a folyamatos ellenségkeresés, harc és Európa-ellenesség, a másik oldalon pedig a nyitottság, a szövetségek keresése egy egy erős Európai Egyesült Államok víziója.

“Ez két teljesen különböző világ!”
– fogalmazott, hozzátéve, a kettő közötti különbséget eddig a kampányban itthon láthatták az emberek, most pedig Európában is látni fogják, ahogy azt is, hogy nekünk magyaroknak nagyon érdekünk, hogy ennek az erős Európának a részei legyünk.

Forrás Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Támogatja Ön, hogy a nyolcvan év felettiek is kaphassanak jogosítvány?

H Miklós

Hadházy leleplezi Kocsis Mátét

O.L.K.T.

A világon mindenhol terjed Magyarországon betiltják

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!