Dobrev Klára: Embertelenség most kimutatkozott a Fideszben!

Tegnap újabb mélységbe jutott a fideszes embertelenség, amikor a kormánypárti képviselők az Országgyűlés költségvetési bizottságában leszavazták azt az ellenzéki javaslatot, hogy minden SMA-betegnek fizessék ki a gyógyulását.

Az ország pár hete ismerte meg Noémit, azt az izomsorvadásban szenvedő 6 éves kislányt, aki most csak közadakozásból juthat gyógyszerhez, mert a kormány róla is lemondott. Nincs egyedül, az állam csak minden harmadik izomsorvadásos beteg kezelését támogatja, de közadakozásból nem fogunk tudni mindenkinek segíteni.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a teljes Országgyűlés szavazzon az izomsorvadásos betegek gyógyításáról! A kormánypárti képviselők ne sunnyogjanak a bizottságban, hanem vállalják mindannyian arccal és névvel, hogy nem adnak pénzt az izomsorvadásos betegek megmentésére!

Az SMA, bár a kezelése több tízmillió forintba kerülhet, évente mindössze 120 embert érint, a költségvetésnek nem szabadna gondot jelentenie a megmentésük. Azt akarjuk, hogy szavazzon minden képviselő plenáris ülésen a javaslatról! Lássuk, hány kormánypárti képviselő szavazza le, hogy esélyt adjunk 120 európai magyarnak az életre. Lássuk, hányan vesztették el közülük emberi mivoltuk legapróbb maradékát is.

Kapcsolódó cikkek

Matolcsyék tízmilliárdokat osztogatnak ki Orbán oligarcháinak

O.L.K.T.

Ezt is megcsinálták! Bezár a fóti gyermekváros!

Rubóczki Tamás

Évente 24 ezer magyar hal meg azért, mert nem jut hozzá a megfelelő kórházi ellátáshoz

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!