Dobrev Klára: Embertelenség most kimutatkozott a Fideszben!

Tegnap újabb mélységbe jutott a fideszes embertelenség, amikor a kormánypárti képviselők az Országgyűlés költségvetési bizottságában leszavazták azt az ellenzéki javaslatot, hogy minden SMA-betegnek fizessék ki a gyógyulását.

Az ország pár hete ismerte meg Noémit, azt az izomsorvadásban szenvedő 6 éves kislányt, aki most csak közadakozásból juthat gyógyszerhez, mert a kormány róla is lemondott. Nincs egyedül, az állam csak minden harmadik izomsorvadásos beteg kezelését támogatja, de közadakozásból nem fogunk tudni mindenkinek segíteni.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a teljes Országgyűlés szavazzon az izomsorvadásos betegek gyógyításáról! A kormánypárti képviselők ne sunnyogjanak a bizottságban, hanem vállalják mindannyian arccal és névvel, hogy nem adnak pénzt az izomsorvadásos betegek megmentésére!

Az SMA, bár a kezelése több tízmillió forintba kerülhet, évente mindössze 120 embert érint, a költségvetésnek nem szabadna gondot jelentenie a megmentésük. Azt akarjuk, hogy szavazzon minden képviselő plenáris ülésen a javaslatról! Lássuk, hány kormánypárti képviselő szavazza le, hogy esélyt adjunk 120 európai magyarnak az életre. Lássuk, hányan vesztették el közülük emberi mivoltuk legapróbb maradékát is.

Kapcsolódó cikkek

Pillanatokra felvillanó reklámokkal mossák a TV2 nézőinek agyát – A Momentum a hatósághoz fordul (+videó)

O.L.K.T.

Bíró Ica: Magyarország a kilakoltatottak országa

O.L.K.T.

Melyik európai ország fővárosa Budapest?

O.L.K.T.