Dobrev Klára: Embertelenség most kimutatkozott a Fideszben!

Tegnap újabb mélységbe jutott a fideszes embertelenség, amikor a kormánypárti képviselők az Országgyűlés költségvetési bizottságában leszavazták azt az ellenzéki javaslatot, hogy minden SMA-betegnek fizessék ki a gyógyulását.

# # #
# # # #

Az ország pár hete ismerte meg Noémit, azt az izomsorvadásban szenvedő 6 éves kislányt, aki most csak közadakozásból juthat gyógyszerhez, mert a kormány róla is lemondott. Nincs egyedül, az állam csak minden harmadik izomsorvadásos beteg kezelését támogatja, de közadakozásból nem fogunk tudni mindenkinek segíteni.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a teljes Országgyűlés szavazzon az izomsorvadásos betegek gyógyításáról! A kormánypárti képviselők ne sunnyogjanak a bizottságban, hanem vállalják mindannyian arccal és névvel, hogy nem adnak pénzt az izomsorvadásos betegek megmentésére!

Az SMA, bár a kezelése több tízmillió forintba kerülhet, évente mindössze 120 embert érint, a költségvetésnek nem szabadna gondot jelentenie a megmentésük. Azt akarjuk, hogy szavazzon minden képviselő plenáris ülésen a javaslatról! Lássuk, hány kormánypárti képviselő szavazza le, hogy esélyt adjunk 120 európai magyarnak az életre. Lássuk, hányan vesztették el közülük emberi mivoltuk legapróbb maradékát is.

Kapcsolódó cikkek

Házi őrizetbe helyezték Habony Árpád ügyvédjét!

Rubóczki Tamás

Ötezer embert akar összehívni a Flóri gyerek…

O.L.K.T.

Hát persze…” Magyarország jobban teljesít”. Véglegesen leszakadunk?

O.L.K.T.