Döbbenetes levél szivárgott ki Baló György haláláról – ezt küldte körbe a Fidesz központi újsága.

A Debreciner nevű Facebook-oldal tette közzé azt a levelet, amelyet a megyei lapoknak küldtek ki központilag arról, hogy a Fidesz-közeli médiának miként kell viszonyulnia Baló György halálához.

Sziasztok!

Baló György halálhírét a központ nem hozza, kérlek mindenki vérmérséklete szerint kezelje a hírt.

Üdv: Máté

A Debreciner hozzászólása:
“Feladta a leckét a központi újságoldalakat összeállító budapesti szerkesztőség.
Megyei napilapoknak küldött tegnap délutáni körlevél arról ad tájékoztatást, hogy a 71 éves korában eltávozott Baló György halálhíre nem fog megjelenni a központ által összeállítandó egyen oldalakon, „mindenki vérmérséklete szerint kezelje a hírt helyben”.

Ha nincs egyértelmű központi ukáz, akkor hogyan is lehet „kezelni” a hírt egy olyan neves újságíró haláláról, akit nem kedvelt a jelenlegi kormányirány? Például teljesen elhallgatható, egy sor se legyen róla a lapban? Esetleg egy mínuszos hír, csak a szikár tény egyetlen mondatban? Vagy valami hosszabb információ Baló életrajzával, bélyegképével? Egy jegyzet, amiben szubjektív módon lehet viszonyulni Baló halálához? Méltatni vagy nem méltatni? Ezek itt a kérdések.

Pontosabban az itt a kérdés, hogy a helyi szerkesztőknek a fővárosi üzenet után azon kell töprengeniük, hogy melyik verzió tetszhet jobban a központnak.

Nagyon feladta a leckét a központi irányítás. Talán az is lehet, hogy ezzel tesztelik a vidéki redaktorokat… Bátorságpróba? Hűségpróba?”

Forrás:
Örexem Politikai Szatirikus és Humor lap

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc kegyetlen írást tett közzé…

Rubóczki Tamás

Az igazi Fidesz hívők jutalomutazást kapnak áprilisban

O.L.K.T.

Hogy lehet, hogy nem unjátok még ezt a retkes, hazug színházi előadást?

O.L.K.T.