Döbbenetes levél szivárgott ki Baló György haláláról – ezt küldte körbe a Fidesz központi újsága.

A Debreciner nevű Facebook-oldal tette közzé azt a levelet, amelyet a megyei lapoknak küldtek ki központilag arról, hogy a Fidesz-közeli médiának miként kell viszonyulnia Baló György halálához.

Sziasztok!

Baló György halálhírét a központ nem hozza, kérlek mindenki vérmérséklete szerint kezelje a hírt.

Üdv: Máté

A Debreciner hozzászólása:
“Feladta a leckét a központi újságoldalakat összeállító budapesti szerkesztőség.
Megyei napilapoknak küldött tegnap délutáni körlevél arról ad tájékoztatást, hogy a 71 éves korában eltávozott Baló György halálhíre nem fog megjelenni a központ által összeállítandó egyen oldalakon, „mindenki vérmérséklete szerint kezelje a hírt helyben”.

Ha nincs egyértelmű központi ukáz, akkor hogyan is lehet „kezelni” a hírt egy olyan neves újságíró haláláról, akit nem kedvelt a jelenlegi kormányirány? Például teljesen elhallgatható, egy sor se legyen róla a lapban? Esetleg egy mínuszos hír, csak a szikár tény egyetlen mondatban? Vagy valami hosszabb információ Baló életrajzával, bélyegképével? Egy jegyzet, amiben szubjektív módon lehet viszonyulni Baló halálához? Méltatni vagy nem méltatni? Ezek itt a kérdések.

Pontosabban az itt a kérdés, hogy a helyi szerkesztőknek a fővárosi üzenet után azon kell töprengeniük, hogy melyik verzió tetszhet jobban a központnak.

Nagyon feladta a leckét a központi irányítás. Talán az is lehet, hogy ezzel tesztelik a vidéki redaktorokat… Bátorságpróba? Hűségpróba?”

Forrás:
Örexem Politikai Szatirikus és Humor lap

Kapcsolódó cikkek

Úgy átverik a nagycsaládosokat mint annak a rendje!

O.L.K.T.

V. Naszály Márta: Tiborcz a Várban, a feljelentés postázva!

O.L.K.T.

Azért kemények a fiúk, mint a teveszar!

O.L.K.T.