Döbbenetes ez az Orbán – a kisf@com nem kéne?!

0

Nem csak a nőkkel akar átfogó megállapodást kötni Orbán Viktor a gyerekvállalásról… A határon túliakat sem hagyja ki.

Bár korábban Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy „átfogó megállapodást akar kötni a magyar nőkkel” és a gyerekvállalásról szóló konzultációs során „alapvetően a nők véleményére lesznek kíváncsiak”, a hvg.hu birtokába jutott információkból az derül ki, hogy mégis minden nagykorú magyar állampolgár megkapja a kormány új konzultációs kérdőívét. Nem maradnak ki sem a férfiak, sem nagyszülők, de még a határon túliakat sem felejtették le a listáról.

A kérdések között feltételezhetően szerepelni fog, hogy:

1.– egyetért-e ön azzal, hogy a jövőben nagyobb anyagi megbecsülés – akár egy teljes főállást kiváltó „fizetés” – járjon a 3 vagy több gyereket nevelő, emiatt munkát vállalni sok esetben nem tudó főállású anyáknak
2.– milyen atipikus foglalkoztatási formák (távmunka, rugalmas- vagy részmunkaidő szélesebb körű elterjesztése) könnyítene a gyerekvállalás után újra elhelyezkedni próbáló nők helyzetén.

Mindezeken túl tervben van a határon túli családok gyerekvállalási kedvének ösztönzése is. Az új konzultációs kérdőíveket várhatóan majd csak ősszel küldik ki, így év vége előtt nem várható a kormány korábban beharangozott családpolitikai akcióterve sem.

 

olkt.hu/hvg.hu
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!