Döbbenet: azt terjesztik a magyarokról az interneten, hogy disznókkal tartjuk távol a bevándorlókat a határtól

Az a hír járja rólunk a nagyvilágban, hogy disznókkal ijesztgetjük a muszlimokat. Az álhírt “bizonyító” fotó legalább három éve kering az interneten.
Az eredeti fotóra – ami 2015-ben készült a Fülöp-szigeteken, és egy helyi férfi látható rajta, ahogy mentett malacaival álldogál, miközben helyiek próbálnak átkelni a tájfun által elárasztott főúton – valaki egy magyar rendőrt, és egy csomó bevándorlót photoshoppolt, így úgy tűnik, mintha a rendőr a szoptató anyamalaccal próbálná távol tartani a határ felé közeledő muszlimokat.
Az AFP nemzetközi hírügynökség saját tényellenőrző oldalt üzemeltet, amin felhívta a figyelmet a valótlan fotóra – ezt az Index vette észre. A hamisított kép azóta Redditen, Facebookon és Twitteren is megállíthatatlanul terjed.
Íme a fotó:

olkt.hu/Blikk http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/terjesztik-a-magyarokrol-az-interneten-disznokkal-tartjuk-tavol-a-bevandorlokat/x3et29w

Kapcsolódó cikkek

Nyílt levél: Több százezer elkeseredett embert alázott meg Orbán!

O.L.K.T.

Hányadik malacpersely tört szét a közpénz lopástól?

O.L.K.T.

Ez a kopasz madár fenyegeti a Washington Postot

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!