Dmitrisz Avramopulosz: „Orbán Viktor mindent elkövet azért, hogy kirakják a Néppártból”

„Orbán Viktor mindent elkövet azért, hogy kirakják a Néppártból, mert ugyan okos ember, de mindent a belpolitikára és saját túlélésre tett fel”.

Így látja a helyzetet a Politiconak nyilatkozva Dmitrisz Avramopulosz, aki öt éven át a bevándorlási ügyek felelőse volt a Bizottságban, és aki a görög Új Demokrácia egyik korifeusaként szintén a konzervatív pártcsaládhoz tartozik, ám most úgy tűnik, elvesztette a türelmét a magyar vezetővel szemben – írja a cikket szemléző Népszava.

Kifejtette, hogy 4 éve, a menekültválság csúcspontján Brüsszel magához ragadta a kezdeményezést, így bárki bármit is mond, előbbre jutottak a kérdésben. Orbán eközben a kvótát elutasító tábor élére állt, ez vezetett azután a kelet-nyugati szakadáshoz. Ám a távozó biztos szerint abba kellene hagyni a vádaskodást egymással szemben, hiszen a végén az történt, amit a tagállamok akartak.

Azt pedig kifejezetten szégyenletesnek tartja, hogy milyen körülmények között él jelenleg is Görögországban 36 ezer menedékkérő. Ugyanakkor megpendítette, hogy a nemzeti hírszerző szolgálatok remekül működnek, jobb együttműködésükhöz azonban a politikai vezetésnek ki kellene adnia az utasítást. Ez esetben pár éve el lehetett volna kerülni egy pár halálos dzsihadista terrorakciót – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

A 72 éves idős magyar bácsi fát gyűjtögetett az erdőben, hogy fűteni tudjon otthon – Le is csukták érte! NEM TIBORCZ ISTVÁN VOLT!

O.L.K.T.

Együtt: A fideszesek nagyon jól, mindenki más rosszul járt a trafik- és a kaszinómutyival!

Rubóczki Tamás

Gábor György keményen kiosztotta Orbán Viktort!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!