DK: Orbán ismét a leggazdagabbakat segítette!

0

Viszik a 7 üléses BMW-ket, mint a cukrot – A kormány a gazdagokat segítette a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményével

A kormány hatalmas mézesmadzag-akciójáról tartott pénteken sajtótájékoztatót Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese. Arató Gergely ismertette a BMW által közzétett információkat: amióta a kormány támogatást ad a nagycsaládosok autóvásárlására, azóta hatszor annyi 7 üléses BMW-t adnak el Magyarországon. A frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő azt is elmondta, a luxusmárka 7 üléses autója alapfelszereltséggel 8 millió forintba, átlagos felszereltséggel nagyjából 9-10 millió forintba kerül.

“Ez kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy a kormány úgy alkotta meg ezt a kedvezményt is, hogy a legmagasabb támogatási összeget éppen a leggazdagabbak kapják meg.” – mondta Arató. A politikus kijelentette, a DK szerint ezt a támogatási formát úgy kellett volna megalkotni, hogy valóban azokat segítse, akik enélkül egyébként nem tudnák lecserélni a családi autót, és ne a leggazdagabbakat.

“A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a Fidesz a magyar adófizetők pénzén nem rászoruló családoknak segít, hanem a leggazdagabb magyaroknak, hogy le tudják cserélni a BMW-jüket egy újra. Nem limuzinkeresztény luxustámogatásokra, hanem valódi családtámogatási rendszerre lenne szükség! Magasabb családi pótlékra, több bölcsődei férőhelyre, a gyerekorvoshiány megszüntetésére, és hosszan lehetne még sorolni.” – mondta Arató.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, ha tudjuk is, hogy az autóvásárlási kedvezmény nem kizárólag gazdag családokhoz jutott, az akkor is felháborító, hogy a magyar adófizetők pénzén 160 luxusautó megvásárlását segítette a kormány, autónként 2 és fél millió forinttal.

“Ha megkérdeznénk egy átlagos magyar családot, hogy mit tenne két és fél millió forint állami támogatással, valószínűleg nagyon kevesen mondhatnák azt, hogy új BMW-t vennének belőle. Pedig biztosan lenne helye ennek a pénznek a magyar családoknál.”

– közölte Arató Gergely.

 

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!