DK: Miközben itthon éheznek szociális juttatásokat adnak Orbánék a határon túlra!

A DK felháborítónak tartja, hogy míg az országban éheznek addig szociális juttatásokat adnak Orbánék a határon túlra!

Vadai Ágnes a DK alelnöke szerint Semjén Zsolt bejelentette, hogy a jövő évtől kezdve a 42 ezer forinttal járó babakötvényt és a 62 ezer forinttal járó anyasági támogatást megkapják a határon túli magyarok is. Azt is hozzátette, hogy a demográfiai helyzet javítása érdekében mindent kiterjesszenek azokra, akiknek nincs magyarországi lakcíme.
A Demokratikus Koalíció tiltakozik, hogy amíg Magyarországon gyermekek éheznek, és emberek telente saját lakásukban fagynak meg, addig a kormány szociális támogatásokat terjesszen ki a határon túlra. Négy és fél millió magyar ember él a szegénységi küszöb alatt, a kormánynak elsősorban az ő helyzetük javításával kellene törődnie. A magyarországi demográfiai helyzetre ráférne a javulás, de a Felvidéken, Erdélyben vagy a Vajdaságban születő gyermekek ennek a problémának a megoldásához nem járulnak hozzá, hiszen sem adót, sem járulékot nem itt fognak fizetni: ha netán elhagynák szülőföldjüket, akkor sem a Szlovákiától, Romániától leszakadt Magyarországra fognak költözni.
A Fidesz folytatja a határon túli magyarok szavazatainak költségvetési forrásokból történő fölvásárlását. A DK fönntartja javaslatát: ne szavazhasson Magyarországon az, aki soha nem élt itt és nem viseli szavazata következményeit.
Semjén bejelentése arra enged következtetni, hogy a gyest, a gyedet, a családi pótlékot és családtámogatási rendszer összes többi elemét is ki akarják terjeszteni határainkon túlra, ez pedig az államháztartás összeroppanását eredményezné.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Már nem csak az Erzsébet -hidat, de a Lánc-hidat is elfoglalta a sok-ezer emberből álló tömeg

O.L.K.T.

Rendkívüli: Egy hajdúdorogi kilakoltatást nem hagyott az MSZP-s polgármester!

Rubóczki Tamás

Kálmán Olga programja! (Videó)

O.L.K.T.