DK: Kásler Miklós azonnal hirdessen egészségügyi válsághelyzetet!

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter ma reggel kijelentette: az egészségügyi- és kórházi ellátórendszert újra kell szervezni, átalakítani és a szemléletmódot megváltoztatni, illetve tegnap közölte, hogy négy éves időtartam alatt kívánja rendezni az egészségügyi dolgozók bérét.

A Demokratikus Koalíció emlékeztet: a Fidesz eddig is bőkezű volt a jövőre vonatkozó ígéretekkel, anélkül, hogy igazán törekedett volna azok megvalósítására. Az államtitkárokat cserélgették, de a lényeg maradt a régiben. A DK már három éve világosan megfogalmazta Sokak Magyarországa programjában, hogy a szakmai szervezetekkel való egyeztetés alapján az egészségügyben dolgozók bérét öt év alatt duplájára, tíz év alatt pedig háromszorosára kívánja emelni. Örülünk, hogy ezzel ötletet adhattunk a kormánynak, de javasoljuk, hogy a tervezett béremelést markánsabban, és lehetőség szerint két év alatt valósítsák meg.

 

Omladozó egészségügy Magyarországon./Kép. Nyugati Fény

forrás: Dr. László Imre
orsszággyűlési képviselő, egészségpolitikus
DK

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Gulyás: nyílt keresztényüldözés amit a tüntetők végeznek

H Miklós

Többszázezer forintra bírságolhatja a NAV a külföldön élő magyarokat

O.L.K.T.

Már megint ez a felcsúti gázszerelő… huuu, de uncsi már, ti nem unjátok?!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!