DK: Az Európai Bizottságnak és az Európai Néppárt csúcsvezetőinek írtunk, hogy Orbán választási csalásra készül!

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint választási csalásra ad lehetőséget az a decemberi törvénymódosítás, amellyel kiterjesztették a levélben történő szavazás lehetőségét.

 Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a levélben szavazó határon túli magyarok névjegyzéke nem nyilvános, ezeket az adatokat a másik országnak sem adják ki, nincs kapcsolat a két ország hatóságai között. Így előfordulhat, hogy egy magyar-szlovák kettős állampolgár leadja szavazatát Szlovákiában, majd Magyarországon levélszavazás formájában.

Azt sem zárja ki semmi, hogy valaki levélben szavaz, majd ha van magyar lakcíme, akkor Magyarországra átlépve normál módon is leadja szavazatát – mondta Arató Gergely, hangsúlyozva: ez választási csalás, mert a kettős szavazást tiltják a szabályok, de nincsenek garanciák, amelyek szavatolják, hogy a szabályt nem szegik meg, és nincs olyan ellenőrző mechanizmus, amely ellenőrizné a szavazás menetét.

Emiatt a DK az Európai Bizottsághoz fordult és levelet írt az Európai Néppárt, valamint az Európai Szocialisták Pártja csúcsjelöltjének, mivel ez a csalási lehetőség az európai politizálást is érinti – jelezte az ellenzéki politikus.

Kapcsolódó cikkek

Minden hétvégén berendelhetik a dolgozókat

O.L.K.T.

Egyetértesz vele?

O.L.K.T.

Bombaként robbant a hír, hogy támadást indított az MSZP a Fidesz ellen!

Rubóczki Tamás