DK: Átvilágítjuk az önkormányzatokat

Az önkormányzatok átvilágítását ígérte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció.

László Imre, a XI. kerület megválasztott polgármestere elmondta, hogy a párt hivatalba lépő polgármesterei átvilágítják a rájuk bízott önkormányzatokat.

Már évek óta beszélnek arról, hogy a Fidesz nemcsak a kormányban, de a városokban és a kerületekben is “a csókosok vagy a haverok zsebére dolgozott” – tette hozzá indoklásként.

A politikus bejelentette: a DK-s polgármesterek ezért arra utasítják az önkormányzati cégeket, hogy átmenetileg ne vállaljanak új kötelezettségeket, ne teljesítsenek új kifizetéseket, ne vegyenek fel új embereket és ne kössenek új szerződéseket.

A tilalom addig lesz érvényben, amíg az átvilágítások lehetővé nem teszik, hogy tisztán lássák az önkormányzatok ügyeit – közölte.

A sajtótájékoztatón a DK szóvivőjét kérdezték Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester azon kijelentéséről, hogy a fideszes polgármesterek jelentős része olyan életformát folytat, mint Borkai Zsolt győri polgármester.

Barkóczi Balázs azt felelte, hogy a DK nem szokott mások magánéletével foglalkozni, Borkai Zsolt ügye azonban nem magánügy, hanem közéleti kérdés.

A sajtóhírek és a blogbejegyzések szerint ugyanis a politikus egy-egy “kiruccanása” 15 millió forintba került, a győri polgármester azonban még mindig nem adott megnyugtató választ azokra a kérdésekre, hogy miből finanszírozta az utakat – tette hozzá.

Borkai Zsolt, a Fidesz győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere kedden jelentette be, hogy kilép a kormánypártból.

Az önkormányzati választás előtt egy – magát az Ördög Ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Kapcsolódó cikkek

Arató Gergely: “Szégyen és gyalázat!”

O.L.K.T.

Sorostól retteg a felcsúti bohóc!

O.L.K.T.

Lehet hogy Orbán Hitler reinkarnációja? – részletek

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!