Demokratikus Koalíció: Összeomlik a közoktatás az Orbán-kormány miatt!

November 22-e 1991 óta a magyar közoktatás napja. A Pedagógusok Szakszervezete eredetileg egy olyan akciónapot akart kezdeményezni, amelyen felhívják a döntéshozók és a közvélemény figyelmét a közoktatás stratégiai jelentőségére, fejlesztésének szükségességére.

A Demokratikus Koalíció szerint a jelenlegi kormány minden logikát nélkülöző átalakítási mániája ártott legtöbbet a magyar közoktatás ügyének. A pedagógusok megfélemlítése, plusz órákra és felesleges adminisztrációra való kényszerítése, a megbecsülés hiánya, a központosított tankönyvek, a túlterhelt, már középiskolában külföldre menekülő diákok mellett érdemes megnézni például a szakképzés újbóli, kényszeres átalakítását. Az érintettek tiltakozása ellenére gyökeres változtatásokat akarnak átvinni, mindenféle hatástanulmány vagy indok nélkül. A kancelláriarendszer bevezetésével különösebb végzettséggel nem rendelkező emberek golyóznák ki a képzett szakembereket.

A DK követeli, hogy a kormány elsősorban a pedagógusok, a szakemberek, diákok, véleményét vegye figyelembe éa hatalomvágyó kancellárok helyett bízza valódi szakemberekre az oktatás ügyét.

 

 

forrás: Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő
DK

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Hadházy: Szánalmas balfaszok vagyunk, ha hagyjuk, hogy igaztalanul gyalázzanak minket az adófizetők pénzéből

O.L.K.T.

444: Tippelj: mi várja az embert ennek a folyosónak a végén?

Rubóczki Tamás

Kúria: Több szavazókörben is történt választási csalás! (FRISSÍTVE!)

Rubóczki Tamás

Hozzászólok