Demokratikus Koalíció: Növekvő infláció, egekben az élelmiszerárak – Megbukott az Orbán-Matolcsy gazdaságpolitika!

0

Rónai Sándor a DK szóvivője szerint idén januárban a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal voltak  magasabbak az egy évvel korábbinál, éppen úgy, mint tavaly decemberben – jelentette a KSH kedden. A  palackos gáz 12,3%-kal, addig a tűzifa 7,8%-kal drágult tavalyhoz képest.    A KSH beszámolója szerint az élelmiszerek ára 4,2%-kal nőtt, ezen belül az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 20,5%-kal, a liszté 8,7%-kal, a kenyéré 5,8%-kal lett magasabb.

A burgonya idén januárra megduplázta az árát, és az utóbbi egy hónapban újabb 66%-al drágult. A legolcsóbb burgonya, aminek tavaly még 80 forint volt kilója most februárban már 250 forintot is eléri az ára. A Demokratikus Koalíció szerint a brutális áremelés az Orbán-rendszer hibás gazdaságpolitikájának eredménye.

Nem elég, hogy az Orbán-csomag megszorításai megszüntetik a cafeteriát, a lakástakarékokat, és csökkentik a nyugdíjak értékét, most már a boltban is többet kell fizetnünk a kormány miatt.

Ezért nem kellett volna éveken át gyengíteni a forintot, és ezért kellett volna egy szakembert ültetni Matolcsy György helyére, hogy a pénzünk ne csak közpénz jellegét tartsa meg, hanem az értékét is. Orbán Viktor most a magyar családokkal fogja megfizettetni az “unortodox” gazdaságpolitikát.

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!