Demokratikus Koalíció: Még egy gyanúsítotti kihallgatás sem volt még a Híd a munka világába ellopott milliárdjainak ügyében

Vadai Ágnes érdeklődött, hogy az OLAF-jelentés után mikor emel már vádat az ügyészség az elherdált 1,6 milliárd forint ügyében, kiderült még mindig nem zárult le a nyomozás, egy gyanúsítotti kihallgatás sem volt még.

Írásbeli kérdést tett fel Vadai Ágnes DK-s alelnök és országgyűlési képviselő Polt Péter legfőbb ügyésznek a Híd a munka világába programról, az ügyben 1,6 milliárd forintnak kelt lába, miközben az eredeti célt, hogy a romák könnyebben tudjanak fdolgozni, nem sikerült elérni.

Az ügyben az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is folytatott vizsgálatot, lett is belőle jelentés, ami négy embert nevesített: Farkas Flórián egykori ORÖ-elnököt és fideszes képviselőt, Balog Zoltán lelkészt, egykori Emmi-minisztert, leendő református püspököt, illetve Hegedüs István és Balogh János Farkas ORÖ-elnököket, Farkas Flórián utódait. Vadai arról érdeklődött, mikor lesz már vádemelés,

“a magyar hatóságok 2015 óta nem találják, ki a felelős azért, hogy milliárdos összeget vertek el egy sosem működő foglalkoztatási szövetkezetre”.

Polt Péter válaszában emlékeztet, hogy 2018. július 1-jével megváltozott a büntetőeljárásról szóló törvény, és ezáltal a nyomozás két részre oszlott, a nyomozásra és a vizsgálatra, az elsőnél nem az ügyészségnél pattog a labda, az csak felügyeleti jogkörrel bír. És ez az ügy még nyomozati szakaszban van, a nyomozó hatóság bíbelődik még a negyedik éve, így az ügyészség tehetetlen.

Vagyis náluk kell érdeklődnie Vadainak.

Kapcsolódó cikkek

Az Átlátszó óriási fideszes korrupciót tárt fel a Zselic völgyében

O.L.K.T.

18 +-os!!!! Tanulságos. Mindenkinek!

O.L.K.T.

Két hét alatt mindössze két menekült szeretett volna Németországba jutni a röszkei átkelőn.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!