Demokratikus Koalíció: Követeljük a MÁV vezérigazgatójának a lemondását!

A Pest megyeieknek a napi rutinjuk részévé vált, hogy tömegesen késnek a vonataik. Aki az agglomerációból jár be, az jól ismeri, hogy milyen érzés reggel a sínek között sétálni a lerobbant vonattól a következő állomásig, vagy magyarázkodni a munkahelyen, hogy az ember időben elindult, a MÁV tehet a késésről. Megalázó és igazságtalan, hogy a Pest megyeiek havi többezer forintot áldoznak bérletre vagy jegyre és mégis elkésnek a munkahelyükről, a gyerekkel az iskolából.

A DK ezúton felszólítja Homolya Róbert azonnali lemondását, mert a gyanú szerint a katasztrófális állapotok az ő hozzánemértése miatt erednek, és az ellopott uniós források miatt nem lehet újítani a magyarországi vasútvonalakat.

A Demokratikus Koalíció szerint teljesen nyilvánvaló, hogy a MÁV az előttünk álló hónapokban is képtelen lesz ellátni a feladatát. Maradnak az állandó késések és fennakadások, Pest megyeiek ezrei és tízezrei fognak elkésni a munkahelyükről és az iskolából. Hiába megy ez így évek óta, Pest megye fideszes közgyűlése látványosan hallgat: soha egyetlen szóval nem álltak ki a MÁV miatt késő Pest megyeiek mellett.

Márpedig ha a kormány nem tesz semmit, akkor a Pest Megyei Közgyűlésnek kell nyomást gyakorolnia, de ehhez ellenzéki összetételű közgyűlésre van szükség.

A DK arra kér minden Pest megyeit, hogy október 13-án szavazzanak a Demokratikus Koalíció megyei listájára! Itt az ideje, hogy véget vessünk az állandó késéseknek és járatkimaradásoknak!

Szerző: Barkóczi Balázs szóvivő (DK)

Kapcsolódó cikkek

Nyomoz a rendőrség a zalaegerszegi kórházban meghalt beteg ügyében

O.L.K.T.

DK: Vegye vissza a kormány az Andy Vajnának törvénytelenül adott online kaszinókoncessziót!

Rubóczki Tamás

Tarlós pofátlan választ adott az E-jegy-rendszer balhéra!

Rubóczki Tamás