DÈJA VU ÉRZÉS

0

Nem kívántam napi politikai ügyekkel foglalkozni. Viszont becsületbeli ügynek érzem, hogy most megszólaljak. A hazánkban zajló megmozdulásokat főként a Munka Törvénykönyvének módosítása, a „rabszolgatörvény” néven elhíresült jogszabály miatt szervezik. Sokaknak fel sem tűnt, hogy ugyanezen az ülésnapon „átsunnyantották” a törvényhozáson a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt is.
A híradásokban pedig most azt olvasom, hogy dr. Márki-Zay Péter polgármester ellen vizsgálóbizottságot állítanak fel és fegyelmi eljárást/feljelentést helyeznek ellene kilátásba. Ugyanez zajlik egy hozzám közel álló önkormányzat képviselőjével is az ország másik felében is.

Velem hasonló eset 18 hónappal ezelőtt történt. Jogászként és politikai meghurcoltként kötelességemnek érzem, hogy én is tiltakozzam most! Annyira elevenen él még bennem az a koncepciós fegyelmi eljárás, amelynek én voltam a választási kampányban a kárvallottja, ugyancsak polgármesterként! Eddig nem szólaltam meg az ügyben, mert még tart az ügy bírósági felülvizsgálata. Most viszont nem tudok nem megszólalni! …. ilyenkor cinkos igazán aki néma!
Szinte már előre tudom, mint a sakkban, hogy mikor milyen lépések következhetnek majd Péter ügyében. Előre megírt kottákból játszanak ugyanis! Gond nélkül aljas, emberi méltóságot sértő eljárásokat folytatnak, kutatnak, iratokat tesznek be, visznek ki, jogtipró határozatokat gyártanak.
Nem kímélik az ember becsületét, a családját, anyagi egzisztenciáját, sőt kereszténynek vallva magukat: se Istent, se embert! Az ellenem indult eljárásban meglepő módon kikerültek a fegyelmi vizsgálat eltorzított adatai és a Fidesz szórólapján alkalmasnak bizonyultak arra, hogy az emberek velem kapcsolatos véleményét átprogramozzák. A választás elmúlt, 18 hónap eltelt, a bíróság általi felülvizsgálat még csak folyamatban van. Még bízom a mostani bíróságokban, a bírók bölcsességében,emberi tartásukban, a törvény előtti egyenlőségben.(Éppen ezért akarnak maguknak saját bíróságokat!) Az én perem még a hagyományos munkaügyi bíróságon folyik. Azóta azonban el kellett hagynom az otthonomat, a családom kettészakadt, viszont egy másik polgármesternek köszönhetően szakmailag és egzisztenciálisan is sikerült továbblépnem.

Sokszor hallom, hogy el kell számoltatni a nemzeti vagyon megkárosítóit.
A (nemzeti) emberi erőforrások megkárosítóival mi lesz? Azt hiszem ideje nagyon komolyan nyomatékosítani végre a társadalomban azt,hogy nem lehet büntetlenül hagyni a politikai jellegű mészárlásokat, karaktergyilkosságokat!
Jómagam jogász vagyok, mindig átverekedem magam a jogszabályok kuszaságán, a hatóságokon, a hivatalokon. Az új bíróságokkal is szembe nézek ha kell, sőt nemzetközi bíróságokig elmegyek az igazamért…..de mi lesz az “egyszerű” emberekkel? Márki-Zay Péter is tud és fog küzdeni….ismerem annyira!… de mi lesz a “kis” emberekkel???
Mi lesz mondjuk azzal az egyszerű kétkezi melóssal majd a bíróságon, aki nem akar „önként” túlórázni?
Mi lesz az Ő családjával, mi lesz az Ő életével, mi lesz az Ő jövőjével?

Mi, fiatal közéleti szakemberek csak akkor tudunk segíteni nekik, ha nem hagynak minket feláldozni a politikai hatalom oltárán. Szerencsére egyre többen vagyunk, akik összefogtunk, segítjük, támogatjuk egymást a hasonló helyzetekben.

Minden „másként” gondolkodó polgármester, önkormányzati képviselő támogatójától, szavazójától azt kérem, ne dőljenek be az ilyen aljas, megalázó, ocsmány eljárásoknak!

HIGGYENEK BENNÜNK! Tartsanak ki mellettünk!

Írta:DrCsató Adrienn/facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!