De érdekes…Bécs elutasította egy új nemzeti stadion építését, inkább a tömegsportra és a gyerekekre fordítják a pénzt.

0

Na ez a Fideszes Lázár által lesajnált Bécs…
Ahol nincs Fidesz, Orbán ezek szerint tudják mi is a fontossági sorrend.

Bécs városa jelezte az Osztrák Labdarúgó Szövetségnek, hogy ellenzik egy új nemzeti stadion építését a fővárosban. Bécs sportért felelős tanácsosa Peter Hacker azt nyilatkozta, hogy a stadionépítésre szánt pénzt „inkább a tömegsportba és a gyerekeinkbe fektetjük”

Az osztrákok jelenlegi nemzeti stadionja az egyébként Bécsben lévő, 50 ezer férőhelyes Ernst Happel eredetileg 1931-ben épült, de azóta ötször is felújították. Legutóbb a 2008-as Európa-bajnokságra modernizálták, 40 millió euróért.

Az osztrák szövetség azonban új nemzeti stadiont szeretne, aminek becsült költsége 300-400 millió euró. Vagyis a felső határ is cirka 128 milliárd, ami így is olcsóbb, mint a nálunk épült, nettó 150 milliárdos új Puskás Stadion.

Bécs elutasítása miatt az osztrákok új helyszínt keresnek. Az egyik lehetőség a magyar határhoz egészen közel eső Parndorf (Pándorfalu), de körülnéznek Alsó-Ausztriában is.

Az osztrákok amúgy egész más megoldást választottak a futballjuk fejlesztésére, mint a magyarok. Ahogy Kele János összeszedte. Ausztriában 2008-ban indítottak egy új utánpótlásnevelés programot. Akkor a 91. helyen álltak a FIFA-világranglistán, az osztrák bajnokság 20. volt az UEFA koefficiens-rangsorban, a német Bundelsigában mindössze hat osztrák játszott. Mostanra az osztrákok már 27. helyen állnak a világranglistán, a bajnokságuk 11. helyen állnak az UEFA-koefficiens-rangsorban, a Bundesligában 32 osztrák játszik, a legnagyobb légióskontingens az övék.

Az akadémiai rendszerbe nálunk is ömlik a pénz. Ehhez képest 2008 óta a világranglistán az 56. helyről a 45. helyre léptünk előre, az UEFA koefficiens-rangsorban 2008-ban a 35. helyen álltunk, tavaly a 36.-on, a Bundesligában 5 magyar játszott 2008-ban, négy most. Az utánpótlásrendszert Csányi Sándor MLSZ-elnökként rendszeresen bírálja, mert kevesli az onnan kibocsátott, valóban jó játékosok számát.

Viszont nálunk sokkal több az új stadion.

Ausztriában egyébként nemrég egy, a 2008-as Európa-bajnokságon szintén használt, Klagenfurtban lévő stadionba fákat ültettek, hogy felhívják ezzel a figyelmet a klímaváltozás elleni harcra és a környezettudatosságra.

Forrás: szeretlek Egerszeg/facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!