Dallopással vádolják Nagy Ferót, a nemzet csótányát.

0

 Nagy Ferót, A Dal 2019 zsűritagját vádolják dallopással – írja a Bors. Egy kommentelő azt állítja, a Beatrice legnagyobb slágeréről, hogy koppintás: angol Gene Loves Jezebel együttes Motion of Love című számaegyértelműen megegyezik a Beatrice Azok a boldog, szép napok című számával. A netezőktől Nagy Feró erre egyből kapott hideget-meleget.
Internetes források szerint a Beatrice slágere 1987-ben jelent meg, némileg később, mint az angol banda szerzeménye. Mint Szigeti Ferenc, a Karthago együttes zenésze a bulvárlapnak elmondta, kétségtelenül vannak nagyon hasonló részek, ám szerinte nem feltétlenül kell tudatos plagizálásról beszélni, hiszen felmerülhet az úgynevezett zeneszerzői utánérzés, amely tudat alatt előhozhat olyan dallamokat, amelyeket akár sok évvel azelőtt hallott valahol a szerző.

Az eredetinek mondott
Beatrice. Azok a boldog szép napok


Nagy Feró állítja, még csak nem is hallott az angol együttesről. Igaz, ő csak a szöveget szerezte. „Attól még, hogy előbb adták ki, lehet, hogy mi előbb megírtuk, ők hallották meg tőlünk, és ők lopták el tőlünk. Nem létezik, hogy mi lopott nótát adtunk elő valaha is. (…) Ez egy senkiházi zenekar, ha valaki lopott, akkor ők voltak, de én nem hallom benne a mi zenénket” – jelentette ki az énekes.

Forrás Nőkjapja cáfe https://www.nlcafe.hu/sztarok/20190220/nagy-fero-dal-2019-dallopas-vad-beatrice-plagium/