Czeglédy Csaba: Nagyon sok dolog fog még kiderülni!

0

A Csongrád Megyei Főügyészség hétfőn hatmilliárd forint értékű adócsalás miatt vádat emelt Czeglédy Csaba és húsz társa ellen, amiről a politikust először a hvg.hu-nak sikerült megkérdeznie. Czeglédy Csaba azt mondta, számított a vádemelésre, mert hosszú idő óta csend volt az ügy körül, és jó is, hogy megtörtént, hiszen a jogot lábbal tipró ügyészség helyett a bíróság kezébe kerül a döntés.

– Mivel nem követtem el bűncselekményt, és a munkatársaim sem, így emelt fővel állok a bírósági tárgyalások elé. Sok minden ki fog derülni arról, hogyan szenvedett csorbát a magyar jogállam az elmúlt években

– jelezte. Beszélt arról is, mennyire árulkodó, hogy bár ő hajlandó lett volna poligráfos vizsgálatnak alávetni magát, az erről szóló kérelmére a Csongrád Megyei Főügyészség még csak nem is reagált.

Czeglédy CsabaFotó: Facebook

Ügyészségi gyanú szerint Czeglédy Csaba – az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője – és társai a politikushoz köthető cég, a Humán Operátor Zrt. körül 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítésben utazó céghálózatot alakítottak ki, a közvetítő cégek, illetőleg a hálózat alján levő iskolaszövetkezetek segítségével elkerülték a diákmunka-közvetítés után járó közteher befizetését. Az okozott kár állítólag 6,3 milliárd forint. 

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!