Cseh Katalin: Laura Codruta Kövesi megválasztásával Orbán és Polt szorulni fog!

Sokszor, sokan elmondták, elmondtuk: az EU megbuktatni nem fogja a Fideszt a magyar nép helyett. Sőt, jelentős részben a saját szabályai és felkészületlensége miatt akaratlanul is a rezsim egyik fő fenntartója. De ez változik, még ha az eurokráciára jellemző lassúsággal is.
Ennek a változásnak része Codruta Kövesi Laura megválasztása az európai ügyészség élére. Romániában számos korrupt politikust megbuktatott, ideje európai szintre emelnie a működését. Volna ötletünk, kin kezdje, akik valószínűleg érzik is most, hogy szorulni fognak.
Ez a hír és az is, hogy tervben van, hogy önkormányzatok közvetlenül pályázhassanak EU-s forrásra pozitív előjelek Józsefváros számára is. Október 13 után megmutathatjuk, mennyivel gyorsabban tud fejlődni egy kerület korrupciós költség nélkül!

 

Eldőlt: Laura Codruța Kövesi lesz az Európai Ügyészség vezetője!

A Tanácsban tartott mai értekezleten elsöprő többséggel támogatták az EU-hoz delegált nagykövetek a korábbi román korrupcióellenes hivatal főügyészét, így kinevezése elől gyakorlatilag az utolsó akadály is elhárult.

A centrista Renew Europe frakcióval a kezdetektől fogva Kövesi legnagyobb támogatójaként léptünk fel, aki így könnyedén nyerte el korábban az Európai Parlament szimpátiáját is.

Övé lesz az Európai Unió egyik legfontosabb pozíciója, hiszen ő őrködhet majd az uniós források elköltésének tisztasága és átláthatósága fölött.

Beismerő vallomás a magyar kormány részéről, hogy nem hajlandóak csatlakozni egy olyan intézményhez, amely az EU-s támogatásokat érintő korrupció elleni küzdelem jegyében jött létre.

A költségvetést ellenőrző Európai Parlamenti bizottság tagjaként szorosan együttműködünk majd az Európai Ügyészséggel, és a Fidesz ellenkezésének dacára is folyamatosan beszámolunk majd a magyar kormány gyanús üzelmeiről.

 

Szerző: Cseh Katalin a Momentum EP-képviselője és a Költségvetést Ellenőrző Európai Parlamenti bizottság tagja.

Kapcsolódó cikkek

Bayer “szájjal kullantó” Zsolt már letagad, hazudik és félrebeszél!

O.L.K.T.

Novák Katalin: Migránsok, migránsok, migránsok – meg család, meg hazudozás!!!

Rubóczki Tamás

Nesze neked Orbán!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!