Családbarát kormány fideszes rokonoknak, cimbiknek – Kövér László felesége hivatalvezető lett

Tököl jegyzőjét, Dr. Bekk Máriát nevezték ki a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetőjének korábban a miniszterelnök-helyettes – írja a szigetszentmiklos.hu.

Bekk Mária, Kövér László fideszes parlamenti házelnök felesége – ez ugyan nem derül ki a parlament honlapjára feltöltött önéletrajzból, ám házelnök vagyonnyilatkozatából már igen.

(Kövér ugyan zala megyei területi listáról került a parlamentbe, ám évek óta a főváros melletti kis városban él.)

Januártól vidéken 175 járási hivatal és a fővárosban 23 kerületi hivatal kezdi meg működését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként, hogy a megyei szintén alacsonyabb államigazgatási feladatokat ellássák. A járási hivatalvezetők az ünnepélyes esküt Budapesten, a Millenárison tették le.

A járás hivatal vezetőket a megyei és fővárosi kormánymegbízottak javaslatára a közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezi ki határozatlan időre. A járási hivatalvezetők feladata az lesz, hogy a jogszabályokban és belső szabályzatokban a hatáskörükbe utalt feladatokat ellássák, biztosítsák a járási törzshivatal és szakigazgatási szervek feladatellátását, a hivatal működésének üzemeltetetést, s ők gyakorolják a munkáltatói jogokat a járási hivatal és szakigazgatási szerveinek kormánytisztviselői felett.

A hivatalvezetők kiválasztásánál a cél az volt, hogy szakmailag felkészült, közigazgatásban jártas vezetők kerüljenek a hivatalok élére. Kinevezésük feltétele a felsőfokú végzettség és legalább 5 év közigazgatási gyakorlat, amelybe beleszámít az országgyűlési képviselői tevékenység és a polgármesteri tisztség betöltése is.

Kapcsolódó cikkek

Zsebre vágott ország – ahol nemcsak megtörténhet, hanem meg is történik minden

O.L.K.T.

Ünnepet ülhet a fideszes tömeg.

O.L.K.T.

Retteg a Fidesz! Budapestre jön Frans Timmermans!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!