Csak a kormány leváltásával lehet leállítani a kilakoltatásokat!

0

Mint ismert a parlament meghosszabbította április 30-ig a kilakoltatási moratóriumot. A KDNP javaslatát egyhangúlag, 176 igen szavazattal fogadta el az Országgyűlés. A moratórium november 15-től április 30-ig tart magánszemélyek esetében.

A  moratórium meghosszabbítása természetesen helyes döntés, de nyilvánvaló, hogy az csak a választási kampánynak köszönhető. A kormánypártok nem biztosak választási győzelmükben, ezért adtak most több időt a kilakoltatások tilalmára.
Az Európai Baloldal arra figyelmezteti az állampolgárokat, hogy a gyerekes családokat sem kímélő embertelen rendszer csak időleges könnyebbséget ad. Ha nem sikerül leváltani a kormányt, akkor további megszorítások és antiszociális intézkedések várhatók.
Az Európai Baloldal olyan Alkotmányt és szociális válságkezelő programot valósítana meg egy baloldali kormányzás estén, amely garantálná a lakhatáshoz való jogot, mindenki számára elérhető és megfizethető szociális bérlakások építésével oldanánk meg a súlyos lakhatási válságot. A korszerű építési technológiák alkalmazásával a hazai ipar is növekedési lehetőséget kapna, és a megújuló energiaforrások alkalmazását is az alacsonyabb jövedelmű családok megsegítésére lehetne hasznosítani.

 

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!