Csak az NBI fontos, a saját nevelésű játékosok nem számítanak a Puskás Akadémián.

Pintér elárulta, hogy a Puskás Akadémiában azért nem játszanak saját nevelésű fiatalok, mert fontosabb, hogy NBI-esek legyenek-írja a 444.hu

Annyira nem kapnak lehetőséget a saját nevelésű fiatalok az utánpóltásnevelésre létrehozott, és erre a célra több, mint tízmilliárd forint tao-pénzzel megtámogatott Puskás Akadémia csapatában, hogy az már nemcsak nekünk, de az még a felcsúti házilapnak, a Nemzeti Sportnak is feltűnt. Így amikor interjút készítettek Pintér Attilával, a Puskás Akadémia vezetőedzőjével, rákérdeztek:

„A Puskás Akadémia utánpótlásműhelyként vált ismertté, az első csapatban ugyanakkor alig jut szóhoz saját nevelésű fiatal. Ez változhat a jövőben?

Két éve, az akkor még az élvonalban szereplő, de az idény végén kieső együttes az akadémiai rendszerre épült, a fiatalok mellé igazoltak játékosokat. Hosszú távon stabil első osztályú csapatra van szükség Felcsúton, ha az kialakult, abba kell beépíteni a fiatalokat, mi azonban még az út elején járunk. Természetesen az ajtó nyitva áll előttük, hiszen nincs olyan edző, aki ne játszatná szívesen a saját nevelésű, a kívánt szintet megütő gyerekeket, ám azt nem árt leszögezni: a tehetség önmagában nem elég, türelem is kell.”

Amit Pintér mond az előző NBI-es korszakról, az nem feltétlenül igaz, akkor sem az akadémisták köré épült a csapat, amikor kiestek, akkor meg pláne nem. De kétségtelen, hogy legalább időként pályára lépett saját nevelésű játékos.

Viszont amióta Pintér lett a vezetőedző Felcsúton, azóta szisztematikusan szorítja ki a csapatból a saját nevelésű játékosat. A teljes keretben már csak ketten vannak, a kezdőben egyikükre sem számít. Közben nyáron 14 játékost igazoltak. A Puskás nem tartja be az MLSZ ajánlását sem, hogy játszanassak kevesebb légióst és küldjenek pályára magyar fiatalokat.

2013 nyarán még ezt mondta Orbán Viktor:

“Itt a Puskás Akadémiánál az NB I-es csapat létezésének egyetlen egy oka van, ez pedig az, hogy minél több fiatal játékost – a megfelelő arányban kiegészítve őket rutinos futballistákkal –, szoktassunk hozzá a nagyobb terheléshez.”

Sőt, ezt megerősítette 2014 decemberben az akadémia karácsonyi ünnepségén, ahol azt mondta, hogy meglepetés volt az akkori feljutásuk és bentmaradásuk az NBI-ben, mert ez nem volt céljuk, továbbra is nevelőegyesület akarnak maradni.

Forrás 444.hu

Kapcsolódó cikkek

Anna a parlamentben…Szerintem teljesen legálisan.

O.L.K.T.

Rekordot döntött az üres háziorvosi praxisok száma

O.L.K.T.

Gyurcsány Ferenc: Na ezen rágódjon a Fidesz!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!