Christian Wigand igazságügyi uniós biztos: A rabszolgatörvényt Brüsszel is vizsgálja!

A közigazgatási bíróságok létrehozásáról szóló és a túlórát szabályozó, múlt héten elfogadott törvényeket is vizsgálja az Európai Bizottság, meggyőződve az uniós joggal való összeegyeztethetőségükről – erősítette meg kedden szóvivői útján a testület.

A Bruxinfo cikke szerint:

“A Bizottságnak tudomása van a korábbi alkotmánymódosításról, ami megteremtette a közigazgatási bíróságok létrehozásának a jogi alapját. Most nyugtázzuk az ennek végrehajtására hivatott törvény elfogadását. Szolgálataink kézbe vették az ügyet és az európai szemeszterrel összefüggésben górcső alá veszik a jogi szöveget”

– nyilatkozta Christian Wigand, az igazságügyet érintő kérdésekben illetékes EU-s szóvivő.

Közben a Bizottság egy másik szóvivője útján azt is megerősítette kedden, hogy Brüsszel a bírálói által következetesen “rabszolgatörvénynek” nevezett jogszabályt is elkezdte vizsgálni, megállapítandó, hogy annak rendelkezései mindenben megfelelnek-e a munkaidőről szóló irányelvben foglaltaknak.

Egy forrás rámutatott, hogy a munkaidős irányelv bizonyos időkorlátokat határoz meg a munkaidőre (ez egyébként általánosságban egy adott évben nem lehet több 416 óránál, miközben a magyar törvényben 400 óra a limit), de a kiszámítás módját is rögzíti, továbbá előírja a szociális partnerek bevonását.

Kapcsolódó cikkek

Szabó Tímea: “Orbán megint hazudott!”

O.L.K.T.

Bukás az MTVA-ban

O.L.K.T.

Elhülyített Fidesz rajongók, bűnösök vagytok!

O.L.K.T.