CEU: „Elüldöztek minket Magyarországról, amit sosem felejtünk el”

„Soha nem adjuk fel Budapestet. Tovább fogjuk folytatni elszánt küzdelmünket a közéleti és a kutatási szabadságért. Orbán Viktor nem fog minket kiebrudalni Magyarországról”

– mondta szenvedélyes nyitóbeszédében Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) rektora, az egyetem bécsi kampuszának megnyitóján rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón. Ignatieff szerint miközben a politikai vezetés Magyarországon azzal vádolja a CEU-t, hogy politikai szervezetként működik, az egyetem a költözéssel is azt bizonyítja, hogy mélységesen elhivatott az oktatás iránt.

Miután az egyetem osztrák akkreditációját attól tették függővé, hogy a CEU alapfokú képzést is biztosítson, az egyetemen jövő szeptembertől három szakon elindul a BA-képzés is.

Soros György és az 1990-es évek elejének legnagyobb hatású kelet-európai gondolkodói arra az egyszerű alapvetésre alapozva hozták létre a CEU-t 1991-ben Budapesten, hogy szabad egyetemek, szabad iskola nélkül nem létezik demokrácia. A CEU 2017-től fogva két évig küzdött a magyar kormánnyal, hogy Budapesten maradhasson. A társadalomtudományokra és bölcsészettudományokra szakosodott, mesterképzést nyújtó egyetemnek azonban mennie kellett. A CEU-n jelenleg tanuló 1300 diák közül az idei tanévben félévente 300-an tanulnak majd Bécsben.

Tovább a 444.hu

Kapcsolódó cikkek

A forint megerősítése helyett Nindzsaképző lesz az MNB kutatóközpontjában

O.L.K.T.

Deutsch Tamás: Nem édesmindegy, hogy a szennymédiát hogyan működteti a diktátor?

Rubóczki Tamás

Egyre közelebb a III. világháborúhoz – Putyin ismét bejelentett valamit aminek nem örül senki!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!