CEU: A VEZÉR ELMENT BICSKÉIG

Sötét nap volt a tegnapi, igen. Az áprilisi választások óta egyre nagyobb a sötétség. S ilyen nap lesz akkor is, amikor megszavazzák a rabszolgatörvényt, s ne legyen igazam: folytatódni fog az ellenzéki sajtó további dózerolása is. Már ami még megmaradt belőle. Olyan kegyetlenül és kérlelhetetlenül fognak mindent lerombolni, ami az útjukban áll, ahogyan a CEU-val is végeztek.
Tehetik, mert az ellenzéket felszámolták, jelen pillanatban nincs olyan politikai erő az országban, amely akár csak késleltetni is tudná ezt a kormányzati ámokfutást.
Pedig 2017. elején, amikor a CEU-s történetet beindították én úgy gondoltam, hogy úgysem viszik végig, s a Nagyvezér – ahogyan már párszor megtette – az utolsó pillanatban majd behúzza a kéziféket. Lehet, hogy akkor még Ő is úgy okoskodott: csináljuk egy darabig, csúcsra járatjuk a sorosozást, tematizáljuk a közbeszédet és hülyítjük akiket csak lehet – értékes szavazatokért cserébe. Mert addig sem a korrupcióról, a maffia-szerű működésről, a szegénységről, a szétrohadt egészségügyről beszélünk.
A környezeti feltételek azonban Orbán javára változtak. Egyrészt azért, mert a magyar társadalmi ellenállás igen alacsony intenzitású: jobb a békesség, mert így legalább túl lehet élni. Sőt, ha ügyesen lavírozol, még szakíthatsz is magadnak. A hódoltság kora. Mint annak idején a legvidámabb barakkban. Vagy egyszer, még régebben …
Mindez azonban még kevés lett volna ahhoz, hogy Orbán kidobja a CEU-t Magyarországról. Kellett hozzá a nemzetközi támogató környezet. Nem, nem csak Putyin és Erdogan, hanem leginkább az Unió, s annak is a leggazdagabb országai. Amelyek vezetői a gazdasági és politikai előnyökért cserébe évek óta csendben asszisztálnak egy önkényúr felemelkedésének és megerősödésének, s ezáltal egy uniós ország kirablásának. Úgy tűnik a Sargentini-jelentés már nagyon későn érkezett, amit világosan mutat az uniós és néppárti vezetők “ejnye-bejnye szinten” megragadt “ellenállása”. Szégyellhetik magukat!
S még egy nagyon fontos tényező abban a sorban, ami odáig vezetett, hogy Orbán elérkezett arra a pontra, hogy ajtót mutathatott az egyetemnek: a populista pártok megerősödése. Amelyeknek mára Orbán a példaképévé vált a migrációellenes agymosásával és az összeesküvés-elméletek meggyőző interpretálásával. S mivel erősíthetné magát még jobban a csodálói előtt, mint a Soros-egyetem látványos kirúgásával. Ugyanakkor mindezzel nemes bosszút állt Sargentinin, s azokon, akik már régóta féltik Európát az olyan hatalmi berendezkedésektől, ahol folyamatosan lábbal tiporják az európai alapértékeket, mint például a jogállami működés és a fékek és ellensúlyok rendszere. Miközben a nagyvezér populista politikájának egyik alapköveként azt a szövetséget támadja úton-útfélen, amelynek gazdagságát, vagyonát, s tulajdonképpen hatalmát köszönheti, az előbbieket nagy bölcsen oligarcha-bőrbe bújtatva. Miközben legfőbb szárnysegédje kameráival és egyéb megfigyelő rendszereivel alattomosan hálózza be az életünket, a szabadságunkat, a lázadás legapróbb jeleit kutatva az élet minden területén.

Jövő májusban új Európai Parlamentet választunk. A fenti háttérrel. Az Isten mentsen meg bennünket attól, hogy EZEK még tovább erősödjenek.

 

 

Forrás: Horváth András/facebook

Kapcsolódó cikkek

És ez megválasztott képviselő. Atya úr isten!

O.L.K.T.

„Hat tojást kérek 200 forintért , vagy elmegyek.”

O.L.K.T.

Mese a CSODAORSZÁGRÓL.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!