BRUTÁLISAN SZENNYEZŐ MÉSZÁROS LŐRINCZ MÁTRAI ERŐMŰVE!

Schmuck Erzsébet szerint az erőművet “már tegnap be kellett volna zárni”.

KIHELYEZETT ÜLÉST KEZDEMÉNYEZ A MÁTRAI ERŐMŰNÉL A SZAKBIZOTTSÁG LMP-S ELNÖKE.

Kihelyezett ülést kezdeményez a Mátrai Erőműnél az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke a hét második felére. Az ellenzéki párt egy parlamenti vitanap összehívását is kezdeményezi a klímavészhelyzet kihirdetésének szükségességéről.

Schmuck Erzsébet hétfői budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a közelmúltban, a helyi katasztrófavédelem jelzése szerint büdös, de veszélytelen gáz képződött az erőmű telephelyén. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Greenpeace arról tájékoztatott: a közeli patakban szennyvíz folyt. Az erőmű dolgozói közül is többen orvoshoz fordultak – tette hozzá.

Hasonlót korábban nem tapasztaltak Visontán – jegyezte meg, és felvetette, hogy a nemrég a közelben felépített keményítőgyár és az erőmű együttes hatása okozhatta a jelenséget. A bizottság tájékoztatást vár a Heves megyei katasztrófavédelemtől arról, hol és milyen szennyező anyagot mértek a környéken. Mely cégek okozhatták a szennyezést és hány dolgozónak voltak egészségi panaszai – sorolta a kérdéseket.

Azt is látni kívánják, hogyan végzi az engedélyezési és ellenőrzési feladatokat az illetékes kormányhivatal, amelynek a megelőzés is feladata – jegyezte meg. ,Választ várnak arra is, hogy a környező önkormányzatok és a lakosság miért nem kapott időben tájékoztatást.

“A Mátrai Erőművet már tegnap be kellett volna zárni” – jelentette ki, és klímagyilkosnak nevezte a létesítményt.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook

Kapcsolódó cikkek

Ne essen rosszul, hisz’ felelős vagy ezért!

O.L.K.T.

Az év, az évtized, sőt talán az évszázad kátyúzását mutatták be az Erzsébet királyné útján – tiszta Michael Jackson

O.L.K.T.

Bangóné Borbély Ildikó: Polt Péter, Borkai lemondása után kezdje el vizsgálni a büncselekményeket és haladéktalanul vegye őrizetbe a korrupt polgármestert!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!