Brutális mélyponton zárt a forint

0

Újabb negatív rekorddal indította a hetet a forint. Az euró ára 38 fillérrel 335 forint fölé emelkedett a forinttal szemben. Eközben a dollár 305 forintba kerül, az angol fontért 379 forintot kel adni, míg a svájci frank 309 forintnál jár. A gyenge német feldolgozóipari aktivitás miatt az euró is gyengülésnek indult a dollárral szemben a nap folyamán. A gyenge forint bár segíti a nagyvállalatokat, a háztartásokat kedvezőtlen helyzetbe hozza.

Elemzők szerint a piac teszteli a magyar jegybank elkötelezettségét a be nem avatkozás mellett. Az MNB Monetáris Tanácsa kedden tart kamatdöntő ülést – szakértők úgy vélik, a tanács nem akar szigorítani a feltételeken, ha nem muszáj. A legújabb inflációs adatok márpedig nem nem indokolnak szigorító intézkedéseket, amelyek a forintárfolyamra is kihatnának.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!